Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Papa Francesc: “La misericòrdia és la via que uneix a Déu i a l’home”

Aquest és el temps oportú per canviar de vida! Aquest és el temps per deixar-se tocar el cor

“Jesucrist és el rostre de la misericòrdia del Pare”, amb aquestes paraules el sant Pare comença la butlla de convocació del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia que s’iniciarà  el pròxim 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció, i acabarà el 20 de novembre de l’any vinent, solemnitat litúrgica de Jesucrist Rei de l’Univers.

El perdó, camí d’esperança

En el text es llegeix que “la misericòrdia és la biga mestre que sosté l’Església. Tot en el seu camp d’acció pastoral hauria d’estar revestit per la tendresa amb la qual es dirigeix al creients. La credibilitat de l’Església passa a través del camí de l’amor misericordiós i compassiu”. Tot seguit, el sant Pare afirma que ha arribat el temps que l’Església “s’encarregui de l’anunci alegre del perdó”, ja que és temps de retornar al més essencial per fer-nos càrrec de les debilitats i dificultats dels nostres germans. Més endavant es diu que  “el perdó és aquella força que ressuscita a una vida nova i infon el valor necessari per mirar el futur amb esperança”, que es contraposa amb l’experiència del perdó dins de la nostra societat on sembla que fins i tot la mateixa paraula s’estigui evaporant.

Cal guarir ferides

El lema escollit per a aquest any jubilar serà “Misericordiosos com el Pare”. Per això el bisbe de Roma ens encoratja a realitzar l’experiència d’obrir el cor a tots aquells que viuen en les més contradictòries perifèries existencials, especialment durant aquest “any de gràcia”.  Seguint amb aquesta proposta, es demana que durant el Jubileu es despertin les nostres consciències reflexionant “sobre les obres de misericòrdia corporals i espirituals” per adonar-nos si som o no, veritables deixebles de Crist.

Missioners del perdó

El Pontífex ha anunciat en aquesta butlla que durant l’Any Sant té la intenció d’enviar preveres als quals donarà l’autoritat de perdonar també els pecats que estan reservats a la Seu Apostòlica. A la vegada, demana als diferents bisbes que convidin i acullin aquests “Missioners de la Misericòrdia” perquè siguin, abans que res, predicadors convincents de la misericòrdia. A més, demana a les diòcesis que organitzin “missions pel poble”, per tal que aquests missioners siguin anunciadors de l’alegria del perdó.   

Misericòrdia concreta

El papa Francesc afirma que “estem cridats a viure de misericòrdia perquè a nosaltres, en primer lloc, se’ns ha aplicat misericòrdia”. “No s’ha d’oblidar, -continua el sant Pare-, que la misericòrdia en la Sagrada Escriptura és la paraula clau per indicar l’actuar de Déu vers la humanitat. Ell no es limita a afirmar el seu amor, sinó que el fa visible i tangible”.  Abans d’acabar afirma que “l’Església està cridada a ser el primer testimoni veritable de misericòrdia, professant-la i vivint-la com el centre de la Revelació de Crist”. 

T'interessarà ...