Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Papa Francesc: “En la misericòrdia està el judici just”

El sant Pare recorda que les persones que jutgen l’Església amb rigidesa tenen una doble vida

“Els rígids són uns hipòcrites”, així de contundent es va mostrar el bisbe de Roma durant la homilia de la Missa vespertina celebrada a la Capella de la Casa de Santa Marta. Fidel al seu estil directe i taxatiu, va voler confirmar la importància de tenir un comportament misericordiós davant de les persones necessitades de perdó.

Durant la homilia va destacar que aquests que jutgen amb rigidesa porten “una doble vida” i va animar a tenir ben presents les paraules que Jesús dirigeix a la adúltera: “tampoc jo et condemno”. Pel Pontífex, aquesta és una de les expressions amb més càrrega de misericòrdia que podem trobar en els evangelis.

Sense misericòrdia no hi ha justícia

El sant Pare va recomanar tenir una permanent actitud de misericòrdia davant de tot el poble de Déu, ja que sovint es pot caure “en la corrupció de la rigidesa”. Seguint amb això, va indicar que “moltes vegades aquesta rigidesa per judicar als altres només pot anar endavant portant una doble vida”, com la dels fariseus a qui va fer referència, els quals porten davant de Jesús la dona adúltera.

Segons el Papa, “la corrupció els portava lluny d’entendre la misericòrdia”, recordant que la mateixa Paraula de Déu ens ensenya a que és en la misericòrdia on trobarem el judici just. El papa argentí va demanar a tots els fidels tenir una actitud misericordiosa amb tot el poble de Déu que pateix i que necessita ésser comprés. Va lamentar també les vegades que qualsevol persona  s’ha aproximat a l’Església i s’ha trobat amb gent rígida que els han jutjat sense compassió. Per acabar, va exhortar que tots els cristians lluitin per fer de les comunitats un lloc de misericòrdia en mig de tanta indiferència.  

T'interessarà ...