Pàgina d'inici > Noticies > Hospitalitat de Lourdes

Paella i espectacle per acomiadar Lourdes

El Cardenal Sistach presideix la Missa Internacional davant de milers de peregrins de diferents nacionalitats

Diumenge ha estat un dia especialment emotiu del peregrinatge a Lourdes, ja que tots els pelegrins s’han ajuntat per dinar plegats en un recinte del santuari una paella gegant per posar punt i final a uns dies carregats d’emocions i convivència.

Missa Internacional

Prèviament, a primera hora del matí la majoria dels hospitalaris han assistit a la famosa missa internacional a l’església de Pius X. Aquesta, que ha reunit a gent de diverses nacionalitats, ha estat presidida pel cardenal de Barcelona Lluís Martínez Sistach.

L’homilia s’ha desenvolupat en català, castellà, francès, anglès, italià i alemany, i ha anat dedicada part d’aquesta a la figura de l’apòstol Sant Pere, per ser el dia de la seva onomàstica. D’altra banda, ha esmentat el bé de l’acció del Papa Francesc, per qui ha demanat les pregàries dels assistents. En el moment de les peticions, un membre de l’hospitalitat ha demanat en català pels més necessitats.

Paellada per a dinar


Ni més ni menys que dues paelles immenses ha estat l’àpat dels hospitalaris en aquest quart dia, que ha anat servit pels mateixos voluntaris i escolars del viatge, els quals l’han compartit al costat d’aquells amb els que han conviscut i ajudat els darrers dies. Després que el Cardenal Sistach beneís el dinar, tots els peregrins han gaudit d’un arròs preparat per un càtering vingut de Barcelona. Moments que han servit per recordar i compartir totes les experiències viscudes aquests dies.

Espectacle en família

El plat fort ha estat després del postre. S’han representat un seguit d’actuacions musicals on han participat els escolars, el grup d’animació, així com alguns membres masculins de l’Hospitalitat. Han sonat bandes sonores de pel·lícules mítiques com Pulp Fiction o Grease s’han posat en escena pels més joves del peregrinatge amb unes coreografies que han sorprès a tots els assistents. No ha estat menys l’actuació dels hospitalaris, tot un homenatge a la cultura de Cabaret, una exhibició de talent a dalt de l’escenari que ha aixecat del seient els espectadors, que feien esforç per aconseguir la millor fotografia. Han sonat altres cançons com la de “Boig per tu” així com una versió catalana de la cançó de la banda sonora d’ El meu millor amic, I say a Little prayer (Jo faig una petita pregària), en format gospel representada i preparada expressament pel grup d’animació. A la tarda, molts han aprofitat per anar a fer les darreres compres per als familiars i ja de pas han visitat el poble que hi ha fora del santuari.

T'interessarà ...