Pàgina d'inici > Noticies > Sínode de la Família

P. Jesús Díaz: “la Comunitat Cristiana ha de ser el llevat de nous models de família”

La Fundació Claret organitza una conferència amb el provincial del Fills de la Sagrada Família sobre el balanç i els reptes del Sínode sobre la Família

La Fundació Claret juntament amb la Unió de Religiosos de Catalunya, va celebrar la conferència sobre “El Sínode de la Família: balanç i reptes”. Un tast sobre l’assemblea sinodal més enllà d’allò que s’ha dit als mitjans, conduït pel provincial dels Fills de la Sagrada Família, el Pare Jesús Díaz, que va assistir al Sínode com a convidat.

Full de ruta

El provincial va titular la ponència com a “Tornar a Natzaret: la llum de la Família”, ja que segons va dir, és del lloc des d’on es parteix “l’escola”, la família que hem de mirar, que “neix del designi de Déu i el seu amor als homes”. A partir d’aquesta reflexió va començar el provincial, que va explicar el Sínode des de la seva experiència a Roma amb tots els pares sinodals i l’intercanvi d’idees entre tots els participants.

Va repassar diversos punts a recordar com interpel·lar-se i escoltar la realitat que envolta les famílies amb un llenguatge canviant. En aquest sentit va explicar que fer referència a la ràpida mutació que té lloc a la societat, que “desafia tant la fe com la família”. També va destacar el fet de redescobrir la “família com a vocació”, com a conjunt relacional de manera que actuï com a “arma en contra d’individualisme”, o la misericòrdia com a “màxima virtut”, que esdevé el “centre de la revelació de Jesucrist”.

Va parlar també de la humilitat de l’Evangeli  i de l’actuació de la comunitat cristiana cap a les famílies. En aquesta línia va dir que “la Comunitat Cristiana ha de ser el llevat de nous models de família”, d’aquests nous modes que poden ajudar a integrar i superar la crisi de tantes famílies que voldrien participar més de la vida de l’Església i no poden”. 

Discerniment i acompanyament

Els dos punts clau els va marcar en primer lloc “el discerniment de les situacions en les quals es troben les famílies particular ment aquelles que es troben amb més dificultat” i, en segon lloc i “l’acompanyament i la labor pastoral cap a les famílies”. Quan a la formació va ressaltar que cal portar la persona cap a Jesucrist, ja que és d’aquesta manera que es pot afrontar des d’una perspectiva de fe.

En resum va fer un balanç positiu, segons el provincial, “perquè l’experiència ha estat molt rica i positiva en tots els sentits. Ha permès escoltar a la família i parlar des de la fe per donar-li força per a totes les famílies per viure la fe en qualsevol que es puguin trobar”, va dir.

Més veu per a les famílies i la dona

En contrapartida, però, va destacar com a repte va destacar la necessitat de donar més veu a les famílies i de responsabilitzar encara més el paper de la dona a l’Església. Amb tot, una experiència necessària amb un full de ruta cap a un futur.

En acabar, va cedir la paraula al Dr. Eugeni Gay, present entre els assistents, que va explicar la seva experiència en el Sínode on va anar convidat amb la seva dona. Va explicar alguna que altre anècdota i va coincidir amb la confiança del Papa Francesc que va donar en tot moment i amb el balanç positiu.

T'interessarà ...