Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

P. Colàs: “Sant Felip Neri va ser un gran comunicador de la paraula de Déu”

Amb motiu dels V centenari del naixement de Sant Felip Neri, l’Oratori de Gràcia va viure una eucaristia presidida per l’Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach

Amb motiu dels V centenari del naixement de Sant Felip Neri, l’Oratori de Gràcia que porta el nom d’aquest sant il·lustre i que va ser fundat l’any 1885,  va viure el passat dimarts 27 de maig una eucaristia que va ser presidida per l’Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Es va celebrar de manera molt especial. I és que Sant Felip Neri, nascut a Florència però que ràpidament va començar a fer vida a Roma, és un dels apòstols de la capital italiana. “Sant Felip Neri és un dels sants importants del calendari romà, és patró de Roma. Va ser canonitzat el 1622 juntament amb altres sants com Teresa de Jesús, Ignasi de Loyola,  Francesc Xavier i Isidre”, va apuntar el P. Ferran Colàs, prepòsit de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia.

Homilia del Cardenal 

Durant l’homilia, el cardenal va tenir unes paraules d’agraïment a Sant Felip Neri, remarcant la seva influència a l’Església i el gran do que el va acompanyar sempre durant la seva vida. Un sant l’apostolat del qual va anar lligat a l’atenció als més necessitats,  i a la predicació de la paraula de Déu.

Va tractar-se d’una tarda commemorativa d’un sant, que tal com vol i demana el Papa, representa millor que ningú el concepte de l’Església en sortida,  propera a la gent, amb olor a ovella.  

T'interessarà ...