P. Codina: “L’Esperit actua des de la pobresa, la confusió i el caos”

El jesuïta i teòleg presenta “On i com actua l’Esperit”, una reflexió per entendre l’acció de l’Esperit en tots els aspectes de la nostra societat

El Casal Loiola  i Cristianisme i Justícia han ofert aquest dimarts “On i com actua l’Esperit”, una conferència a càrrec del jesuïta Víctor Codina, que ha profunditzat en l’acció de l’Esperit dins la nostra societat.

On actua?

El teòleg ha destacat que la figura de Jesús s’encarna en un lloc i un temps determinat en la història, té una paraula i un missatge propi. L’ Esperit, en canvi, no té una dimensió visible, és interior, però actua des de sempre en tots el pobles, cultures i religions. El P. Codina ha explicat que l’Esperit, tot i ser anònim, és representat a través de símbols còsmics: el vent, l’alè, el foc, l’aigua, el colom…

Com actua?

Codina ha comparat l’Esperit amb el verb; l’acció i l’alè vital que empeny els moviments polítics, socials, ecologistes o artístics de la nostra societat. L’Esperit està present als moviments a favor de la dignitat de la dona, a la Primavera Àrab, al moviment del Indignats, i en definitiva a totes les accions que impliquen el bé per a la societat. “Mahoma, Gandhi o el Dalai Lama són persones en les que l’Esperit ha actuat” ha afegit Victor Codina. L’Esperit ha actuat sempre des de la pobresa i la confusió, des de la figura de Jesús, que era fuster. El teòleg ha fet una referència a l’Antic Testament, i ha explicat que moltes mares de profetes eren estèrils. L’Esperit actua des d’aquesta impotència i els dóna fertilitat.

El P. Codina ha afirmat que el Papa Francesc aporta aquest alè de l’Esperit que prové dels pobres, i que mira cap a les perifèries existencials.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost