Pàgina d'inici > Noticies

Ordenacions presbiterals

El Cardenal Sistach ordena sacerdots a Mn. Josep Teixidó i Mn. Eduard Puig a la Basílica de la Sagrada Família 1 de desembre i primer diumenge d’advent, una data que Mn. Josep Teixidó i Mn. Eduard Puig recordaran sempre: el dia de la seva ordenació com a preveres. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís [...]

El Cardenal Sistach ordena sacerdots a Mn. Josep Teixidó i Mn. Eduard Puig a la Basílica de la Sagrada Família
1 de desembre i primer diumenge d’advent, una data que Mn. Josep Teixidó i Mn. Eduard Puig recordaran sempre: el dia de la seva ordenació com a preveres. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va presidir l’eucaristia d’ordenació presbiteral, que va tenir lloc a la Basílica de la Sagrada Família, on hi reposava una gran corona d’advent amb una espelma encesa. Els concelebrant principals van ser Mn. Josep Maria Turull, rector del Seminari Conciliar de Barcelona, i Mn. Segimon Garcia, vicari episcopal del Maresme.

La celebració d’ordenació va comptar amb la presència de familiars, amics i coneguts de Mn. Teixidó i Mn. Puig, així com de gent de les parròquies on han exercit el seu servei pastoral durant els anys de seminaristes. Uns 150 preveres i diaques van acompanyar-los també en la missa.

Moment de l’ordenació

Un cop proclamat l’Evangeli, el Cardenal va pronunciar la seva homilia que va girar entorn del sacerdoci, l’Advent i l’exhortació apostòlica Evangelii Gaudium: “L’exhortació del Papa hauria de marcar el vostre sacerdoci que ara iniciareu”.  

El ritu d’ordenació va començar amb la presentació i la crida dels ordenants, que van fer les promeses i vots davant el Cardenal Sistach. Els candidats es van prostrar al terra en senyal d’humilitat i de súplica mentre es cantaven les lletanies dels Sants.

Posteriorment, el Cardenal Sistach va imposar les mans als ordenants i, tot seguit, els preveres presents també van fer el mateix en senyal d’invocació de l’Esperit Sant. Ja per últim, l’Arquebisbe de Barcelona va resar la pregària d’ordenació consecratòria per la que Mn. Teixidó i Mn. Puig van esdevenir preveres. Un cop revestits amb l’estola i la casulla de sacerdots, se’ls va ungir les mans amb el Sant Crisma, signe de consagració de les mans perquè puguin celebrar l’eucaristia.

Moments emotius

Un dels moments més especials de l’ordenació va ser quan els familiars dels nous preveres van obsequiar-los amb els calzes i les patenes, per tal que recordin sempre el dia de la seva ordenació i, a partir d’aquest moment, imiten Jesucrist sacerdot celebrant l’eucaristia.

En el moment de la pau, un grup de preveres es va dirigir a Mn. Teixidó i Mn. Puig i els va donar la pau, acollint-los en el col·legi presbiteral. Finalment, els dos nous preveres va pronunciar unes paraules d’agraïment a tots els familiars, amics, formadors i companys que els han recolzat en aquest nou pas dins la vida religiosa.

T'interessarà ...