Ordenació diaconal

El Cardenal Sistach ordena com a diaca a un jove d’Indonèsia, anomenat Dionísus, dels Claretians de Catalunya L’Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluis Martínez Sistach, va presidir l’ordenació diaconal el passat dissabte 12 de gener d’un jove claretià, Dionísus, provinent d’Indonèsia. La celebració va tenir lloc al Santuari del Cor de Maria de Barcelona, on hi [...]

El Cardenal Sistach ordena com a diaca a un jove d’Indonèsia, anomenat Dionísus, dels Claretians de Catalunya

L’Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluis Martínez Sistach, va presidir l’ordenació diaconal el passat dissabte 12 de gener d’un jove claretià, Dionísus, provinent d’Indonèsia. La celebració va tenir lloc al Santuari del Cor de Maria de Barcelona, on hi van participar els Claretians de gairebé totes les comunitats de Catalunya.

El diaca Benjitu, ordenat fa poques setmanes i company de curs de Dionísus, li va imposar l’estola i la dalmàtica o túnica dels diaques. Immediatament després el nou diaca rebia de mans del bisbe el llibre de la Paraula de Déu, amb una frase que no només és un lema per als diaques, sinó també per a tots els que segueixen els passos del P. Claret: “Rep l’Evangeli de Crist, del qual has estat fet missatger; i creu el que llegeixes, ensenya el que creus i practica el que ensenyis”.

El novell diaca va començar immediatament a exercir les seves funcions, preparant l’altar, assistint el bisbe i distribuint la comunió a la comunitat. Les paraules de Dionísus al final de la celebració, agraint la presència de tots i agraint especialment el regal de Déu que és la vocació, es van tancar amb un fort aplaudiment. 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...