On convergeixen les tres principals religions monoteistes?

La Delegació de Pastoral Universitària, a través del Centre Edith Stein, organitza el XII Concurs Bíblic que aquest any es basa en les sintonies entre cristianisme, judaisme i islam

La Delegació de Pastoral Universitària, a través del Centre Edith Stein, organitza el XII Concurs Bíblic que aquest any es basa en les sintonies entre cristianisme, judaisme i islam

El premi és una estada de tres dies a Poblet. Però la recompensa no és l’important sinó el coneixement que es pugui adquirir al llarg dels 18 dies que durarà la XII edició del concurs bíblic i que comença aquest dissabte 4 de desembre sota el títol ‘Sintonies entre cristianisme, judaisme i islam’.

A partir de les paraules, conceptes i personatges que apareixen tant en la Bíblia com en el Corà, Joan-Andreu Rocha –doctor en Història de les Religions i membre del Consell per a la Diversitat Religiosa- mostrarà en un estil didàctic les convergències entre les tres principals religions monoteistes.  A més, es formularà cada dia una pregunta als lectors, de manera que cada encert funcionarà com una butlleta per al sorteig final.

Finalitat pedagògica

L’objectiu és la introducció dels participants al complex món de les literatures bíbliques d’una forma lúdica. En aquesta ocasió, però, es mostrarà la proximitat entre la Bíblia i el Corà en alguns conceptes com amor/caritat, hospitalitat, revelació, creació, així com en el repàs d’aquelles figures qualificades també per ambdós exemplars (Abraham, Moisès, Jesús…).

En aquests moments en què la comunitat musulmana clama majoritàriament per la pau i el Papa Francesc fa gestos com el de visitar la mesquita de Bangui, es fa necessari sumar esforços en aquesta mateixa direcció per fer prevaler una mirada conciliadora entre comunitats de creients o laics de diferents arrels religioses, unes comunitats que una minoria violenta aspira a crispar i enfrontar.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...