Pàgina d'inici > Noticies > Arquebisbe Omella > Familia i Vida

Omella: “La família és l'esperança d'un futur millor, d'un món nou”

La basílica gaudiniana celebra la Jornada Mundial de la Família amb una eucaristia dirigida a totes les famílies, "la columna vertebral de la societat"

Amb motiu de la Jornada Mundial de la Família, el dia 30 de desembre, va tenir lloc a la Basílica de la Sagrada Família una Eucaristia, presidida per l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella i concelebrada pel Cardenal Mons. Lluís Martínez Sistach i Mn. Claret, delegat episcopal de pastoral familiar. Una celebració, on Omella va recordar que “la família és l’esperança d’un futur millor, d’un món nou”.


El Nadal que obre els ulls

“Sense la valoració i atenció de la família ¿Quin futur li espera a la nostra societat?”, amb aquesta pregunta l’arquebisbe va exhortar durant l’homilia, totes les famílies de la diòcesi, a les quals va animar a contemplar la imatge de la Sagrada Família de Natzaret, per demanar cura de totes les famílies, “la columna vertebral que sosté la societat i el món”.

Joan Josep Omella va alertar a no deixar-se portar per la desesperança generalitzada que hi ha a l’entorn, provocada per la violència i l’individualisme, i a mirar més enllà. Va senyalar la família de Natzaret com la guia que “ajuda a veure amb profunditat i a descobrir les coses belles que hi ha en el nostre món, en la història i en les nostres pròpies vides”. En plena època de Nadal, “el misteri admirable del Nen Déu i la llum del seu estel pot tornar-nos uns ulls nous, la mirada de la fe que ho veu tot, fins al més senzill i corrent, com a un regal meravellós”

El millor regal

L’arquebisbe va referir-se al millor regal de Nadal, que més enllà de les coses materials, es troba en els lligams de la família com l’amor d’un matrimoni, el somriure d’un net… l’amistat i totes aquelles petites coses que ens “ajuden a tornar a Déu, a posar en Ell la nostra confiança que ens fa treure la importància a allò que ens fa sofrir”. “Aquestes festes de nadal o Reis, són una magnífica ocasió per a tornar a la font, a l’origen de l’alegria de la felicitat, de l’amor…i potser també per oblidar que ja no hi ha regal nous que oferir-nos i tornar a aprendre que Déu és el regal més valuós de la vida”, va afegir.

Promeses matrimonials

La col·lecta de la celebració va anar destinada a la Fundació del Nen Déu, l’obra diocesana al servei de famílies amb fills discapacitats. Prèviament, les parelles que celebraven el 25è, 50è i 60è aniversari de matrimoni van poder renovar el seu compromís d’amor i de fidelitat matrimonial davant el Senyor.

T'interessarà ...