Omella en diàleg amb els alumnes de l’Abat Oliba CEU

L’arquebisbe de Barcelona participa d’un intens col·loqui amb els estudiants durant la visita pastoral al campus de la UAO-CEU

L’arquebisbe de Barcelona, el Card. Joan Josep Omella ha visitat la Universitat Abat Oliba CEU. La trobada va tenir lloc al mateix campus universitari, en un ambient distès i familiar, amb l’equip de govern del centre, el professorat, els joves estudiants i part del personal administratiu.

Després d’una posada en context amb els representants de Consell del centre, a porta tancada, va començar l’acte central. Concretament, un intens col·loqui entre el cardenal i els estudiants, de manera que els joves van formular preguntes de tota mena. Així, assegut al costat del capellà de la facultat, Mn. Albert Sols, i del rector, Rafael-Rodríguez Ponga, Omella va respondre els dubtes, dificultats i reptes que els joves li plantejaven plantejat.

No tenir por

D’entrada, el cardenal va animar tots els presents a no tenir por. “Por a dir allò que hem de dir i “por a ser pare dels pobres”. També, dirigint-se especialment al professorat, por a “deixar que cada un segueixi el seu camí”. És a dir, “por a la llibertat”, que és “el sagrari més íntim de cada un”. Tal com va dir: Omella, “sembra, sigues company, sigues a prop i que ells facin”.

Mostrar qui és Déu

Els estudiants van donar a conèixer la seva tasca durant el curs, sobretot, la posada en marxa dels cursos Alpha organitzats per ells i Mn. Sols. Una experiència que “permet fer a Déu i deixar-se portar pels seus interrogants” -explicava un noi. “Alpha és veure els fruits de la fe i deixar-lo fer a ell”, assegurava.  

D’altra banda, es va mostrar la incertesa sobre “com crear una relació amb Jesús per tal de poder transmetre aquest amor de Déu als altres”. “Hi ha un cert pudor a què notin que som cristians”, advertia el bisbe.  “En el món d’avui tots tenim set de transcendència, és a dir, set de Déu”. Davant d’això, el Cardenal va instar a “pregar i seguir els sagraments”. “Així és com mostrareu qui és Déu”, els exposava.

Fraternitat i alegria

Responent a la mateixa qüestió i, fent menció del Pla Pastoral Diocesà, Sortim!, Omella va fer una crida a la fraternitat. És a dir, a la bona relació i suport amb la comunitat. “Sempre, amb una actitud alegre” -recordava el bisbe. “Heu de ser exemple d’alegria al món, una felicitat, que brota de la certesa interior”.

Cridats a una vocació

Respecte a la preocupació freqüent dels joves sobre el sentit de la vida, on de vegades es pot crear un buit o dubtes sobre la mateixa identitat, el cardenal va convidar a discernir i cercar quina és la voluntat de Déu. En aquest sentit, va argumentar que “tots som la resposta a la crida de Déu, cada un des de la seva vocació”. “Cal deixar-se en mans de Déu” -exposava el cardenal Omella. “Es tracta de firmar un xec en blanc, però ell t’acompanyarà i et donarà confiança absoluta”.

Durant la celebració de l’Eucaristia, que ha tingut lloc a la mateixa Aula Magna, el bisbe va recordar Sant Isidre Llaurador. “Un home que va confiar en el Senyor i s’hi va entregar humilment”. Per acabar, el Cardenal amb tota convicció va assegurar que “en totes les vocacions hi ha resposta de santedat, també entre vosaltres, estudiants”.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida