Omella amb els joves

La joventut diocesana es troba amb l’arquebisbe de Barcelona per parlar sobre el Sínode dels Bisbes

 Amb les maletes gairebé fetes pel proper Sínode dels joves, que comença el dia 3 d’octubre; el cardenal Omella s’ha trobat amb els joves de la diòcesi per parlar amb ells sobre els temes que preocupen als feligresos més petits de l’Església.

Les propostes del Sínode

Donat que el cardenal participarà al Sínode, els joves han pogut tenir un diàleg previ amb ell. El saló del tron va ser l’escenari on es va donar el tret de sortida a aquesta trobada; entre els joves i l’arquebisbe de Barcelona.  Els joves es van dividir en set grups diferents i van parlar de temes concrets; que es tractaran en el Sínode, enfocats a la figura del jove dins de l’Església.

Un portaveu per grup argumentava les propostes, els problemes i les diferents perspectives que havia assolit el tema que havien triat per debatre. La finalitat era donar resposta a les inquietuds dels joves i mirar entre tots de solucionar-les; un objectiu que posava els joves al davant de l’Església i els deixava ser protagonistes.

Relació entre fe i voluntariat

El primer tema abordava el problema entre les obres de voluntariat i com es deixava la fe a un costat quan tocava ajudar als altres. “El treball social és signe que la nostra fe està viva” va ser la resposta del cardenal Omella a aquesta qüestió; ajudant a comprendre que cal veure el rostre de Crist en les persones més vulnerables.

Evangelitzar en el món digital

El segon grup exposava com l’Església no ha de condemnar les noves tecnologies; sinó que ha de procurar adaptar-se a les noves xarxes socials un fet on l’arquebisbe va puntualitzar la manera d’apropar-se als joves i evangelitzar-los a través de les apps i “usar-les per resar”.

La música

Els cants conviden a l’oració i al recolliment; per tant la música és la clau per atraure els joves cap a l’església. El Sr. cardenal va destacar que el Sant Pare ressaltava la importància de la música recalcant la necessitat de joves; que dediquin temps a aquest art per tal d’adaptar-lo als temps actuals, perquè “qui canta, resa dos cops”.

Acompanyar dins del dolor

Problemes de buidor, soledat o el món de la droga; entre altres temes són els que reflecteixen l’acompanyament dins d’aquest dolor a vegades profund i silenciós; on es troben immersos molts joves. Cal ajudar-los a trobar la manera de sortir d’aquest dolorós forat i a vegades es produeix mitjançant el testimoni i l’experiència d’altres persones; que han passat per la mateixa situació però que han acabat vencent-la. “És important, va destacar, recordar que Jesús va ser home com nosaltres i coneix, entén i comparteix el nostre dolor”.

Jove dins la comunitat cristiana

“La comunitat cristiana és fonamental” va apuntar Omella ressaltant la importància d’acompanyar al jove i fomentar la seva participació dins l’Església perquè vegi que és fonamental: “L’home té la necessitat dels altres, com a ésser social, i quan s’ha de donar amor no calen horaris tot i que la realitat és que l’amor necessita temps. Per tant, damunt de l’obligació està estimar”.

Jove i la família

La necessitat del suport dels pares en la vocació dels fills; “Els pares no han de prohibir sinó respectar, guiar i estimar”, deia Omella; insistint en el ressorgiment i importància de la família malgrat la insistència d’alguns mitjans de fer-la malbé.

El jove i l’Església

La importància del jove de viure la litúrgia i coneixença de cada una de les parts de l’Eucaristia; és un dels temes tractats durant aquesta trobada prèvia amb el cardenal.  Es va parlar d’endinsar-se en l’evangelització, sigui a través de la catequesi o xerrades de formació mitjançant les quals, els joves acabin sent i fent Església.

“No sabem què en sortirà del Sínode, però si sabem que només escoltant als joves hem rebut una benedicció de l’Església”; va concloure el cardenal Omella que prepara ja les maletes per marxar al Sínode dels Joves.

T'interessarà ...