Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Noves perspectives sobre la formació del Nou Testament

Les Facultats de Teologia de Catalunya, Humboldt i Regensburg s'uneixen per al simposi internacional sobre la formació del Nou Testament entre els dies 27 i 30 de maig

El Simposi internacional, que se celebrarà a la Facultat de Teologia de Catalunya, reuneix a professors de diferents universitats europees especialistes en el procés de formació del Nou Testament. El congrés proposa un recorregut des les dites de Jesús i la tradició dels primers cristians fins que els Evangelis, els Fets dels Apòstols, les epístoles dels deixebles i el mateix Apocalipsi.

L’anàlisi d’aquests textos recollits en el Nou Testament, juntament amb els apòcrifs, permet un millor coneixement del procés històric de l’Església i els primers cristians. Les diferents tesis de la formació declaren que els llibres neotestamentaris es van anar fent gràcies a una tradició molt elaborada que encara avui se segueix estudiant. Per això la formació que proposa el Simposi sobre l’esmentat procés de creació i escriptura, en un marc acadèmic durant tres dies, estarà estructurat amb les següents ponències i temàtiques que ajudaran els participants assistents a comprendre i conèixer millor aquest procés:

– Christoph Markschies (Berlin): Testimonis manuscrits i origen del cànon del Nou Testament.
– Armand Puig i Tàrrech (Barcelona): Les dites de Jesús en l’inici del cànon.
– Jens Schröter (Berlin): Evangelis apòcrifs i canònics en el marc del desenvolupament del cànon del Nou Testament.
– Francis Watson (Durham): La col·lecció dels quatre evangelis, el Diatésaron i la formació del Nou Testament.
– Tobias Nicklas (Regensburg): Cànon i paisatges de la memòria en el cristianisme dels inicis.
– Thomas J. Kraus (Zürich): Còdexs minúsculs en la història del cànon del Nou Testament.
– Wolfgang Grünstäudl (Wuppertal): L’aportació de les «epístoles catòliques» a la formació del cànon del Nou Testament.
– Joseph Verheyden (Leuven): La recepció del Pastor d’Hermas al cristianisme dels inicis: un exemple en la formació del cànon del Nou Testament.
– Clara Clivaz (Lausanne): Els llibres cristians primitius i l’aparició de la idea de «llibres canònics» al cristianisme dels inicis.
– Juan Chapa (Pamplona): Transmissió textual dels escrits «canònics» i «apòcrifs» en el marc del desenvolupament del Nou Testament.

T'interessarà ...