Noves informacions sobre la visita del Sant Pare a Barcelona

NOTA DE PREMSA   El Papa recorrerà Via Laietana, Diputació i Marina per arribar a la Sagrada Família  A la celebració de dedicació hi assistiran 6.900 persones i es disposaran 40.000 cadires al voltant del temple El Papa Benet XVI recorrerà el cor de l’Eixample barceloní en papamòbil per arribar a la Sagrada Família, per a [...]

NOTA DE PREMSA 

 El Papa recorrerà Via Laietana, Diputació i Marina per arribar a la Sagrada Família 

A la celebració de dedicació hi assistiran 6.900 persones i es disposaran 40.000 cadires al voltant del temple

El Papa Benet XVI recorrerà el cor de l’Eixample barceloní en papamòbil per arribar a la Sagrada Família, per a la dedicació del temple, el pròxim dia 7 de novembre. El Sant Pare sortirà del Palau Episcopal, al Barri Gòtic de la ciutat, a les 9 del matí i pujarà per Via Laietana – Pau Claris. El seguici girarà pel carrer Diputació i enfilarà per Marina per arribar a la Sagrada Família cap a les 9.30, hora en què tindrà una trobada amb els Reis d’Espanya.

Aquest matí, el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, juntament amb el P. Enric Puig, S.J., coordinador general de la Visita del Sant Pare, i el Sr. Jordi Roigé, responsable del dispositiu d’informació, han donat nous detalls del pròxim viatge de Benet XVI.

La visita del Sant Pare està generant una gran expectació mediàtica internacional. S’han acreditat, fins ara, més de 2.000 periodistes dels cinc continents. Televisió de Catalunya retransmetrà en directe l’esdeveniment i es calcula que més de 150 milions de persones veuran per televisió el Sant Pare dedicant el temple de la Sagrada Família a Barcelona.

L’Arquebisbat prepara una zona amb prop de 40.000 persones amb cadires i pantalles perquè la ciutadania pugui seguir l’esdeveniment. El cost d’aquest dispositiu, segons ha avançat el Sr. Cardenal, serà d’entre 500.000 € i 600.000 €, dels quals uns 300.000 € ja s’han ingressat via donatius. Lluís Martínez Sistach vol que “tothom pugui sortir al carrer a agrair al Sant Pare el seu gest de deixar Roma i venir a visitar-nos”.

En arribar al temple, el papamòbil donarà la volta a tota l’església fins a la façana de la Glòria.  L’estació de metro de la Sagrada Família estarà tancada des de les 00.00 h del dia 7, i el temple no es podrà visitar des de les 14:00 de la tarda anterior. El coordinador general de la visita, el Pare Enric Puig, ha precisat que tothom rebrà indicacions i suggeriments per accedir als seus llocs tant a l’interior de l’església com a la zona acordonada a l’exterior. En aquest sentit, ha insistit en la conveniència de consultar la pàgina www.papabarcelona2010.cat, a través de la qual es donarà tota la informació sobre mobilitat i organització.

El Sr. Cardenal ha desvelat també alguns petits detalls de la celebració i la visita: un cop el Sant Pare hagi resat l’Àngelus a la façana del Naixement, tornarà a entrar a la Sagrada Família per descobrir una placa commemorativa amb el nomenament del temple expiatori com a Basílica. En aquell moment, l’escolania de Montserrat cantarà el Virolai. Les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les estan preparant les estovalles per l’altar que es consagrarà aquell dia. També les benedictines de Montserrat estan preparant els més de 300 copons senzills de ceràmica, necessaris per repartir la comunió. El dinar al Palau Episcopal comptarà amb ingredients propis de la cuina catalana i no hi faltarà la crema cremada. A més, el gremi de pastissers de Barcelona prepara una mona de xocolata de la Sagrada Família per tal que el Sant Pare pugui conèixer aquesta tradició catalana.

Barcelona, 6 d’octubre de 2010

El Sant Pare dedicarà el temple de la Sagrada Família i

visitarà l’obra benèfica del Nen Déu 

image

El Papa Benet XVI arribarà a Barcelona provinent de Santiago de Compostel·la, el dissabte, 6 de novembre. L’endemà celebrarà la dedicarció de l’església i l’altar de la Sagrada Família, i resarà l’Àngelus a la façana del Naixement.

Després de dinar a l’Arquebisbat amb l’episcopat, el Sant Pare visitarà l’Institut Nen Déu, una obra benefico social de les Germanes Fanciscanes dels Sagrats Cors dedicada a l’assistència de infants i joves amb síndrome de Down i altres discapacitats. Tot seguit, Benet XVI tornarà a Roma.

 Programa detallat (oficial)

Dissabte, 6 de novembre

21:00 Arribada del Papa a l’Aeroport del Prat, procedent de Santiago de Compostel·la.

21:45 Arribada a l’Arquebisbat, on el Papa passarà la nit.

Diumenge, 7 de novembre

09:00 Sortida de l’Arquebisbat en papamòbil

09:30 Trobada amb Ses Majestats els Reis d’Espanya, a la Sagrada Família

10:00 Missa amb la dedicació de l’església de la Sagrada Família. Homilia del Sant Pare.

(A l’inici de la Missa, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona pronunciarà unes paraules de salutació al Sant Pare)

12:00 Rés de l’Àngelus a la façana del Naixement, del temple de la Sagrada Família.

12:45 Sortida de la Sagrada Família cap a l’Arquebisbat, en papamòbil

13:00 Dinar a l’Arquebisbat amb els cardenals i bisbes presents, i el seguici papal.

16:45 Sortida de l’Arquebisbat de Barcelona.

17:15 Visita a l’Obra Benèfico Social del Nen Déu” a Barcelona. Salutació del Sant Pare.

18:00 Sortida cap a l’Aeroport del Prat

18:30 Cerimònia de comiat oficial a l’Aeroport del Prat. Discursos del Sant Pare i el Rei

19:15 Sortida en avió cap a Roma.

20:55 Arribada a l’Aeroport de Roma.

 

Itinerari previst amb el papamòbil

 

Dades sobre la visita del Sant Pare a Barcelona

  • Nombre de concelebrants

1.100, entre cardenals, arquebisbes, bisbes, abats i preveres.

  • Nombre d’assistents a l’interior del Temple:

6.900 distribuïts de la manera següent:

   – 2.100 fidels de parròquies 

   – 180 provinents dels bisbats de Catalunya

   – 1.100 concelebrants

   – 450 religiosos i religioses

   – 800 cantaires

Altres fins a 6.900: autoritats, fidels, joves, famílies, treballadors del temple de la Sagrada Família, malalts i representants d’associacions de malalts, representants dels sords, representants d’associacions religioses i periodistes.

  • Nombre de peticions rebudes per seguir l’acte des de l’exterior del Temple

Més de 40.000 persones

  • Nombre de voluntaris que s’han ofert per col·laborar, a data d’avui

800 voluntaris provinents de:

   – parròquies

   – escoles

   – moviments d’Església

   – facultats de periodisme i relacions públiques

  • Nombre de periodistes acreditats

S’han rebut més de 2.000 sol·licituds d’acreditació, per cobrir la visita a Barcelona i Santiago.

Audiència televisiva internacional estimada: 150 milions de persones.

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món