Pàgina d'inici > Noticies

Nova reunió del G-8 cardenalici

Comença, així, la segona sèrie de reunions, que s’allargarà fins aquest dijous, i tractarà sobre la possible reforma de la Constitució apostòlica Pastor Bonus sobre la Cúria Romana El Papa Francesc s’ha tornat a reunir, en una trobada que durarà fins aquest dijous, amb els vuit prelats que formen part del Consell de Cardenals, designat [...]

Comença, així, la segona sèrie de reunions, que s’allargarà fins aquest dijous, i tractarà sobre la possible reforma de la Constitució apostòlica Pastor Bonus sobre la Cúria Romana

El Papa Francesc s’ha tornat a reunir, en una trobada que durarà fins aquest dijous, amb els vuit prelats que formen part del Consell de Cardenals, designat per a la reforma de la Cúria. La reunió, tal i com es va requerir en les Congregacions dels Cardenals abans del conclave, va començar amb l’examen de la Cúria Romana. L’objectiu, per tant, no és fer petites modificacions a la constitució que ara ho regula, la Pastor Bonus, sinó preparar una nova Constitució amb novetats consistents.

Mètode de treball

Els cardenals es reuneixen a la Casa de Santa Marta des de les 9h fins les 12.30h i, a la tarda, des de les 16h fins les 19h. El director de l’oficina de premsa de la Santa Seu, el pare Federico Lombardi, va explicar què havien fet els cardenals aquest dimarts: “Aquest matí ha començat immediatament amb l’examen de la Cúria romana i, en particular, amb el dicasteri de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments”.

Finalment, el pare Lombardi ha informat que el Consell de Cardenals ha convidat al nou Secretari d’Estat, l’arquebisbe Pietro Parolin, per saludar-lo i establir amb ell els primers contactes.

La tercera reunió està prevista pel 17-18 de febrer del 2014, quan segurament es tractin temes econòmics. 

T'interessarà ...