Nou projecte d’innovació pedagògica per a Les Escoles Manyanet

Gairebé 8.000 alumnes de tots els cicles educatius es beneficiaran d'aquesta nova proposta que consta de noves tecnologies, treballs per projectes, aprenentatge cooperatiu i avaluacions competencial

La xarxa d’escoles Manyanet començarà a implantar el curs vinent un projecte d’innovació pedagògica en què ha estat treballant més de dos anys a diverses escoles. El pla, que impulsa metodologies de treball per projectes, l’aprenentatge cooperatiu i l’avaluació competencial, serà implementat gradualment als 8 centres que el grup té tant a Catalunya com a la comunitat autònoma de Madrid. Aquest canvi beneficiarà prop de 8.000 alumnes.

Paraules del delegat d’educació

“Per poder garantir l’èxit d’aquest projecte, hem fet un procés de formació amb el mestratge del Col·legi Montserrat, de les Missioneres de Natzaret, també fundades per Sant Josep Manyanet; i fa més de dos anys que hi treballem a alguns dels nostres centres escolars”, declara Josep Maria Taulats, delegat d’educació de les Escoles Manyanet. “Hem posat en marxa diferents metodologies i projectes que estan transformant la manera d’ensenyar, l’accés dels alumnes a les tecnologies, els rols dels docents i les activitats d’aprenentatge. Amb aquesta experiència ja estem preparats per començar a treballar a la resta d’escoles”.

Després de les proves, es posa en marxa

Així, a partir del pròxim curs 2016-17, els centres Manyanet posaran en pràctica les experiències consolidades en aquesta primera experiència pilot, en què, per mitjà del procés que anomenen formació-innovació, les escoles van avançant en la implantació progressiva dels canvis i ajustant-se a les necessitats concretes de cada escola.

“Hem posat molta atenció a mantenir la cura i la qualitat de les relacions entre els integrants de les comunitats educatives, una de les nostres principals característiques”, destaca Josep M. Taulats. “Estem convençuts que uns nens i nenes que avui estudien a unes escoles com les nostres, on es vetlla per l’ambient humà, les relacions i on hi ha un seguiment individualitzat, si se’ls prové d’eines valuoses que els enforteixin personalment per a la seva vida, tant en l’àmbit acadèmic com personal, podran adaptar-se a la societat que els tocarà viure i transformar-la  amb els valors i les competències que hauran fet seus”.

Aquesta acció es realitza des de les escoles amb el principal objectiu que els alumnes puguin transformar els seus entorns de relació, d’acció i d’aprenentatge“A les Escoles Manyanet, la innovació no tracta només de fer alumnes competents sinó, sobretot, de facilitar el creixement de persones autònomes i lliures, ja que això els farà més capaços d’intervenir, transformar i millorar els entorns on es trobaran”, afirma el delegat d’educació de Manyanet.

Més de 150 anys d’educació

La xarxa  Manyanet atresora més  de 150 anys de trajectòria educativa i un fort arrelament a Catalunya, on hi té 7 escoles: Blanes, Begues, Molins de Rei, Reus, Vilafranca del Penedès i dues a Barcelona (Les Corts i Sant Andreu); i una escola a Alcobendas (Madrid). L’excel·lència educativa, el clima familiar i el respecte per valors com l’esforç i el treball són els pilars d’unes escoles que mai han deixat d’innovar en temes educatius.

Aquest any, les escoles Manyanet han llançat una campanya sota el nom Jo sóc Manyanet que vol reflectir aquest clima d’unió educativa i la potència  d’aquesta xarxa educativa. “La força del nostre grup s’arrela en la identitat pròpia de cada escola, que suma el seu coneixement a la resta i ens fa més forts”, explica Josep M. Taulats, que conclou “Dotar persones d’una bona motxilla per anar per la vida és fonamental, però dotar-les d’una brúixola que les orienti i de les ganes d’anar-hi, encara ho és més!”.

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

16 Juliol, 2019
Els missioners de la província eclesiàstica de Barcelona es reuneixen sota el lema: «Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món»
16 Juliol, 2019
Entrevista a Carles Armengol, autor del llibre "Canviar el consum per canviar la vida", on es parla de la vinculació entre el consumisme i la crisi social i ambiental que s’està patint a escala global