Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Nou diploma en Mitologia i Simbologia de l’ISCREB

El nou curs d’especialista universitari, organitzat conjuntament amb la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport de Blanquerna, tancarà les seves inscripcions el 25 de setembre

L’ISCREB, juntament amb la  Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de Blanquerna, creen un nou Diploma d’Especialista Universitari en Mitologia i simbologia. El nou curs va obrir l’etapa d’inscripcions el passat 2 de maig. El dia límit per matricular-se al diploma serà el 25 de setembre. El nou Diploma d’especialista universitari en Mitologia i simbologia obrirà les seves portes l’octubre de 2018 i durarà fins al juny de 2019.

A qui va adreçat aquest curs?

Els interessats en aquest Diploma hi podran accedir només si han cursat el Grau en Humanitats, el Grau en Ciències Religioses. També, tots aquells que posseeixin una titulació universitària prèvia de 240 crèdits.

El nou Diploma anirà adreçat a professionals i tècnics de diversos sectors que necessiten una millor comprensió de l’imaginari cultural. També a professors i docents, persones que vulguin orientar la seva carrera professional cap al sector de l’entreteniment o la creació de continguts en el sector editorial.

El curs també va dirigit a les persones del sector de la comunicació. Que es vulguin orientar cap al sector de les institucions culturals. Per finalitzar el Diploma és una bona eina pels psicòlegs que vulgui aprendre la psicologia simbòlica i arquetipal. També aquells professionals i tècnics de qualsevol sector que vulguin millorar els seus coneixements humanístics amb l’objectiu d’ampliar la seva formació personal.

Els objectius

Els objectius del nou Diploma de l’ISCREB són, sobretot, conèixer grans relats que han configurat la cultura occidental. D’aquesta manera poder comparar els mites de diverses religions i civilitzacions. El curs pretén endinsar-se i analitzar la mitologia i la simbologia com a elements constructors d’identitats tant individuals com col·lectives. També, adquirir les claus hermenèutiques que ajudin a comprendre i interpretar els mites tan antics com contemporanis. Finalment es vol donar a conèixer la influència de la mitologia clàssica i bíblica en l’art, la literatura, la psicologia.

Preus i pla d’estudis

El Diploma tindrà un pla d’estudis complet que constarà de tres mòduls. El primer s’endinsarà en la metodologia, anàlisi i interpretació del mite i del símbol. Aquest mòdul vol familiaritzar l’estudiant amb la història de la interpretació del mite, els conceptes bàsics de la filosofia i l’antropologia del símbol, i conèixer els principals mètodes d’anàlisi.

El segon mòdul tindrà a veure amb els grans relats mitològics. Aspira a donar una panoràmica general als grans relats mitològics i religiosos que han influït en l’imaginari col·lectiu de la nostra cultura i societat. Dels quals el nostre pensament i la nostra percepció de la realitat en són hereus.

Finalment el tercer mòdul és sobre la simbologia i àrees de coneixement. Vol aportar a l’estudiant una aproximació pràctica de l’anàlisi del símbol, utilitzant els instruments i mètodes apresos, per tal de poder analitzar la càrrega simbòlica i mítica de productes culturals contemporanis

El curs té un preu de 1.500 € en total i, en cas que l’estudiant prefereixi fer assignatures soltes tindrà l’oportunitat de fer-ho pagant 60 € per crèdit.

T'interessarà ...