Nou centre per a l'esperança dels menuts

La Fundació Pere Tarrés inaugura un nou espai socioeducatiu per als infants de barri del Pobre Sec amb la presència de l'arquebisbe de Barcelona, Càritas i les entitats col·laboradores

La Fundació Pere Tarrés ha inaugurat un nou centre socioeducatiu en el barri del Poble Sec, ubicat a la parròquia de Sant Salvador. Un nou espai dedicat a l’esbarjo i l’aprenentatge per als infants del barri en situació de vulnerabilitat, que se suma als 21 centres que té a tota Catalunya,  perquè els infants puguin tenir una infància digna per a un futur personal i professional ple.

L’arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, i el bisbe auxiliar, Mons. Sebastià Taltavull, es van sumar a l’acte inaugural, juntament, amb el director de Càritas, Salvador Busquets, tots els familiars i els col·laboradors del centre. Aquests van acudir a l’acte, que va tenir lloc a les mateixes instal·lacions, va començar amb uns parlaments, encapçalats pel president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet, el qual va agrair l’esforç dedicat a aquest projecte. Un centre fet en xarxa amb la participació de Càritas, de diferents entitats veïnals, de l’equip pastoral del poble sec, així com de l’Esplai Xerinola que fins ara treballava oferint esbarjo i ara continuarà col·laborant-hi, entre d’altres.


Agraïment en xarxa

En representació de les parròquies del Poble Sec, va parlar Mn. Joan Cabot, rector de la parròquia de Lourdes, que juntament amb Sant Salvador, Sant Pere Claver i Santa Madrona, s’han preocupat des de l’inici i han fet possible que aquest centre pugui acollir tantes famílies del barri. Moltes d’aquestes immigrants i amb problemes econòmics que les posen en situació d’exclusió social i precarietat laboral. Cabot va agrair la feina en xarxa que s’ha fet entre tots, famílies incloses, per aquest projecte que ha de donar molt de fruit.”

També va intervenir amb agraïments Salvador Busquets, que va dedicar unes paraules d’agraïment, en primer lloc, a la gent del Poble Sec. “Un barri amb molta vida, on hi ha persones vingudes de llocs diferents, on conviuen situacions molt diferents i hi ha famílies amb infants a qui volem ajudar i fer-les créixer”. D’altra banda, va dirigir-se a la Fundació Pere Tarrés i al seu equip que han aconseguit que l’Esplai Xerinola, que hi havia fins ara i que continuarà participant, s’hagi convertit en un centre obert. I en tercer lloc, a les parròquies, que “amb la seva implicació ho han fet possible”.

Defensant la igualtat

El director de la Xarxa de Centres Socioeducatiu, Rafael Ruiz de Gauna, va mostrar també el seu agraïment a Càritas, a l’Ajuntament i a l’equip pastoral “que han cregut que la solidaritat no són només paraules, sinó que cal arrelar-les a la vida de les persones”.

Ruiz mostrar la seva satisfacció pel nou centre, un nou espai que vetllarà per a la dignitat dels nens i nenes del barri, de moment vuitanta en total, els quals el centre acull cada dia després de l’escola. “Defensar avui la igualtat d’oportunitats quan tenim un sistema d’ensenyament i de salut universal és optar en bona part perquè els espais de lleure educatiu tots els nens i nenes puguin accedir i puguin créixer”.

“Un centre com el bambú”

L’arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella, va acabar els parlaments amb un “gràcies” per a tots els implicats. “Una sola paraula que seria gràcies a tots vosaltres que heu fet possible aquesta realitat. Gràcies a tots per permetre que aquest centre pugui funcionar en l’esperança, que se sembra com una llavor que un dia donarà fruït, i no s’ha de perdre mai”.

L’arquebisbe va assimilar aquesta esperança, amb la llavor d’una planta de bambú, pròpia del Japó, que fins als sis anys no brota, però en el setè any, en sis mesos, creix a l’alçada de dos metres. “¡Quina paciència i esperança, educadors, familiars, membres de la fundació, Càritas… no perdeu l’esperança, és evangèlica!”.

Seguidament, Omella va convidar a pregar en silenci, cada un amb el seu Déu, perquè doni la benedicció al centre i als nens i nenes, perquè els doni “l’esperança, la comunió i la il·lusió de créixer i construir un món en fraternitat justícia i pau”.

Mans a la feina

Per a concloure l’acte, tots els implicats en el projecte, amb la mà xopa de pintura es va fer un mural, per demostrar aquesta fita com a fruit d’un treball en xarxa. Després es van sumar tots, veïns i membres de les entitats i l’arquebisbe inclòs en un refrigeri al patí del centre.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...