Nou Barris, el districte més pobre de Barcelona

Les parròquies de Nou Barris recullen menjar durant les misses, ja que es confirma que la situació és límit. Amb aquesta ajuda s’atén a 700 famílies El País ha publicat una notícia en la que es mostren les xifres del Departament d’Estadística de l’Ajuntament del 2011, on s’entreveuen  les diferències de renda familiar entre els diversos [...]

Les parròquies de Nou Barris recullen menjar durant les misses,

ja que es confirma que la situació és límit.

Amb aquesta ajuda s’atén a 700 famílies

El País ha publicat una notícia en la que es mostren les xifres del Departament d’Estadística de l’Ajuntament del 2011, on s’entreveuen  les diferències de renda familiar entre els diversos barris de Barcelona. Nou Barris repeteix, un any més, com el més pobre dels districtes en la cartografia de la pobresa que dibuixen les xifres de distribució territorial de la renda familiar a la ciutat.

Les parròquies de Nou Barris ja no recapten diners durant la missa sinó que recullen menjar. El prevere Joan Quadreny, després de més d’una dècada com a Mossèn a la parròquia de Sant Sebastià (Verdum) i molta experiència a barris humils de Badalona, confirma que la situació de Nou Barris és límit: “Hi ha dos dics de contenció sense els quals hauria barricades als carrers: la família i la solidaritat representada en serveis com el de Càrites”. I és que tots els serveis socials deriven a les famílies al centre de recollida d’aliments que des del juliol passat s’encarrega de centralitzar les entregues de les parròquies del districte al barri de Porta. El centre atén a 700 famílies al mes. “Aquest nou centre dignifica el servei i evita les aglomeracions i cues de famílies amb carros”, explica el coordinador de la parròquia de Sant Josep Obrer (Trinitat Nova), Joaquim Lafuente.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...