Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

“No podeu servir alhora Déu i el diner”

José Ignacio González Faus recorda la importància de desprendre’s dels diners, i ajudar els qui més ho necessiten

El jesuïta José Ignacio González Faus va parlar aquest dijous sobre Jesús i els diners, en la tercera xerrada d’un cicle que pretén aproximar a la gent la figura de Jesús.

La conferència va tenir lloc a la Facultat de Teologia de Catalunya, mentre 40 assistentes menjaven un àpat a càrrec de Pastoral Universitària. “No podeu servir alhora Déu i el diner” va ser la frase central de la xerrada, on González Faus va reflexionar sobre la importància de desprendre’s dels diners, i ajudar els qui més ho necessiten. “Sempre que dónes almoina a un pobre, no fas un acte de caritat, fas un acte de justícia”

Els diners, la nova font de seguretat

El conferenciant va insistir en què els diners “han  vingut a fer avui el paper que abans tenia la religió”. Déu era la font de la nostra seguretat, ara ho són els diners. El teòleg ha insistit en què la seguretat que ens donen els diners fa que la societat progressi, però sempre que aquest progrés sigui per a tots. El jesuïta va remarcar que la fe no ha de ser seguretat sinó confiança, la gran temptació és convertir la fe en seguretat.

La propera xerrada serà “Jesús i els exclosos”, a càrrec de Xavier Alegre. Tindrà lloc el 27 de març a la Facultat de Teologia de Catalunya, de 14 a 15:30h.

T'interessarà ...