Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

No busqueu l’espectacle

El Senyor ens ajuda sempre en les coses senzilles

, El Senyor ens acompanya sempre en les coses senzilles i ens anima a tenir un esperit d'humilitat en el nostre dia a dia

“La humilitat i la senzillesa és la forma d’actuar de Déu”. Aquesta és la idea principal que va voler transmetre el Papa Francesc durant l’homilia a la Casa Santa Marta d’aquest dilluns.  L’Evangeli del dia mostrava als habitants de Natzaret contraris a les paraules de Jesús  i aquest els hi retreu la seva manca de fe. Ells esperaven un altre tipus de Messies i no veien en el fill del fuster “els requisits” que ells esperaven trobar en la persona que els havia d’alliberar.

Déu en les coses petites

Per explicar aquest estil senzill i humil del que es val Déu per actuar, el Papa va fer referència a la primera lectura del dia. En ella hi veiem com Naaman es nega en un primer moment a fer el gest senzill que se li demana per la seva guarició, ja que ell esperava que se li demanés “quelcom més gran”. El Papa argentí va recordar que “l’estil del bon Déu no és el de donar espectacle: Déu actua en la humilitat, en el silenci, en les coses petites”.  Va seguir citant alguns exemples bíblics més, per acabar mostrant el més clar de tots recordant “quan Déu va dir als Mags que havia nascut el Rei, el Gran Rei, i què es van trobar? Un nen en un pessebre. Les coses senzilles, la humilitat de Déu, aquest és l’estil diví, no el de l’espectacle”.

Sigueu humils

El sant Pare va recomanar que durant aquesta Quaresma “pensem en la nostra vida, en com el Senyor ens ha ajudat, com ens ha animat a tirar endavant, i veurem que sempre ho ha estat fent amb coses senzilles”.  Abans d’acabar va afegir: “el Senyor parla silenciosament al cor. Recordem que l’estil de Déu és la humilitat. També en les celebracions litúrgiques, en els sagraments,…  que bonic que és veure Déu manifestant-se en les coses humils, lluny de l’espectacle mundà”. 

T'interessarà ...