Nens, palmes i palmons amb Mons. Omella a la Sagrada Família

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va presidir la seva primera missa de Rams a la Sagrada Família envoltat de famílies i nens amb palmes i palmons desitjosos de sentir el missatge de Jesús

El Diumenge de Rams és una de les festes religioses més arrelades en el calendari popular, probablement competint amb la Missa del Gall. La Sagrada Família, en la primera missa de Rams presidida per l’arquebisbe Omella, va acollir més de 4.000 persones, majoritàriament famílies senceres -avis, pares i nens- que van voler celebrar la tradicional benedicció de palmes i palmons i reflexionar i pregar tot recordant la Passió del Senyor.

L’arquebisbe va beneir primer les palmes i palmons dels fidels a dins la basílica i, tot seguit, acompanyat de tota la mainada, va sortir a la façana de la Passió on, entre mig de la gent que ocupava el carrer Sardenya i la Plaça Sagrada Família, va continuar beneint tothom en un ambient de joia i festa mentre anava repetint “hi ha aigua per a tots, tots sereu beneits”.  Acabada la benedicció, es va llegir “l’Evangeli del burret” narrant l’entrada de Jesús a Jerusalem i l’entusiasme dels seus seguidors que anaven amb ell portant palmes i branques d’olivera i llançant al terra, per fer-ne catifa, els seus mantells mentre cridaven “Hosanna el Fill de David! Beneït el qui ve en nom del Senyor”. Un cop dins la basílica fou proclamada la Passió de Jesús segons l’Evangeli de Sant Lluc.

Aprofundir en la fe durant Setmana Santa

L’arquebisbe, sense voler defugir el to popular i festiu que havia tingut la celebració fins aquell moment, va remarcar el sentit de la Passió: “Jesús, no pateix perquè sí. Jesús pateix per tots nosaltres, per humilitat i fidelitat a Déu, perquè tots nosaltres puguem ésser salvats”. I va animar a tots els fidels a dedicar un espai a Déu durant aquesta llarga Setmana Santa: “Aquest dies no són sols de vacances, de gaudir i estar més amb la família i els amics, aquests dies són també per fer-li un lloc a Déu al nostre cor. Sigueu on sigueu participeu en els oficis i també busqueu un moment per rellegir la Passió. Recordar el que Jesús va fer per tots nosaltres ens obre el cor a Déu, ja que ens fa pensar en com Déu ens estima. Aprofitem també per pensar com l’estimem nosaltres a ell”.

En el moment de la pregària del Parenostre, l’Arquebisbe Omella va voler tenir un record emotiu pels joves estudiants víctimes de l’accident d’autocar a Tarragona: “Preguem per ells, que el bon Déu els aculli i per les seves famílies i amics, que també aquests dies de Pasqua siguin per ells consol i ajut en la pregària”.

El diumenge de Rams va ser, de nou, un dia de festa familiar i religiosa on l’aiguabarreig de fe profunda i popular va fer que les branques que formen les columnes de la nau central de la basílica entonessin de nou: “Hosanna al Fill de David! Beneit el qui ve en nom del Senyor!”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost