Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mor sor Pierrette Pra i Galindo

El dissabte dia 5 de juliol lliurà la seva ànima a Déu sor Pierrette Prat i Galindo que fou durant 20 anys abadessa del monestir de Clarisses de Pedralbes i també durant 30 anys presidenta federal dels monestirs de Clarisses de Catalunya.

Sor Pierrette, nascuda a Talteüll, localitat de la Catalunya Nord actualment francesa, “era una germana molt oberta i afable, amb molta alegria de viure i molt donada als altres”, ha declarat Anna Castellano, conservadora en cap del Museu del Monestir de Pedralbes. Ha afegit que sor Pierrette “tenia molt interioritzat el missatge del Concili Vaticà II” i que “va voler compaginar una vida d’interioritat, de contemplació. Amb una obertura del monestir cap a la ciutat de Barcelona, i així ho va fer”. Actualment exercia el càrrec de Vicària del seu monestir.

 La mort d’aquesta religiosa, després d’una llarga malaltia, ha tingut un especial ressò en la  ciutat i en els mitjans de comunicació de Barcelona. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu condol i ha destacat la “qualitat humana i la senzillesa de sor Pierrette, que sempre va mostrar un gran afecte per les persones i la seva il·lusió per un futur millor”. La missa exequial en sufragi de la seva ànima es va celebrar al monestir de Pedralbes el dilluns 7 de juliol a dos quarts d’onze del matí.

La religiosa va ingressar al monestir de Pedralbes l’any 1957 i com ha escrit el periodista Lluís Sierra, ha estat veritablement “l’ànima de Pedralbes”. Descansi en la pau de Crist, aquesta gran abadessa de les Clarisses de Pedralbes.

T'interessarà ...