Mons. Xavier Novell i Gomà, nou Bisbe de Solsona

[Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya] Al migdia del 3 de novembre de 2010, la Santa Seu ha fet públic el nomenament del nou bisbe de la diòcesi de Solsona, Mons. Xavier Novell i Gomà. Mons. Xavier Novell va néixer a Montfalcó d’Agramunt, municipi d’Ossó de Sió (Lleida), el 20 d’abril de 1969. És Enginyer [...]

[Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya]

Al migdia del 3 de novembre de 2010, la Santa Seu ha fet públic el nomenament del nou bisbe de la diòcesi de Solsona, Mons. Xavier Novell i Gomà.

Mons. Xavier Novell va néixer a Montfalcó d’Agramunt, municipi d’Ossó de Sió (Lleida), el 20 d’abril de 1969. És Enginyer Tècnic Agrícola per la Universitat de Lleida, llicenciat en Teologia i doctor en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Fou ordenat prevere el dia 6 de juliol de 1997, a Tàrrega. Fou Vicari Parroquial de Sant Jaume, de Mollerussa; professor d’Antropologia Teològica a l’Institut de Ciències Religioses de Lleida i Secretari General i Canceller del bisbat de Solsona.

Actualment, és Vicari Episcopal per als Assumptes Econòmics de Solsona i professor d’Antropologia Teològica a la Facultat de Teologia de Catalunya. També és secretari particular del bisbe de Solsona; canonge de la Catedral de Solsona; membre dels Consells Presbiteral, de Consultors, Diocesà de Govern i Pastoral Diocesà; coordinador de les delegacions diocesanes i col•laborador a la parròquia de la Catedral de Solsona.

La data d’ordenació episcopal i presa de possessió de la diòcesi de Solsona per part de Mons. Xavier Novell i Gomà serà anunciada oportunament.

El GIEC encomana a Déu el nou bisbe de la diòcesi de Solsona i li desitja encert i fruits abundosos en la nova missió apostòlica que la Santa Seu li acaba de confiar. Així mateix, el GIEC agraeix a Mons. Jaume Traserra Cunillera, bisbe Administrador Apostòlic de Solsona, el seu servei pastoral a aquesta diòcesi catalana des de l’any 2001.

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món