L’Admissió als Ordes, un “estímul per sortir”

El bisbe Vadell beneeix i dona ànims als nou candidats admesos als ordes

Xavier Anton, Santiago Aragonés, Bartolomé Chapa, Miguel Doctama, Enrique Fernández, Jordi Garcia, Rubén García, Pere Manonellas i Ignasi Miranda, són els nou candidats admesos a l’orde del Diaconat, aquest diumenge 13 de maig. La celebració va tenir lloc a la parròquia de Sant Ramon Nonat, a càrrec del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell. Concelebraven el rector de la comunitat, Lluís Ramis, i el president de la Comissió per al Diaconat, Josep Serra.

Benedicció

Formadors del seminari, preveres, diaques, familiars i amics van assistir a la celebració. El bisbe va beneir els nou postulants admesos a rebre els Ordes Sagrats, cada un dins el seu recorregut, amb les paraules rituals:

“Escolteu Senyor la nostra pregària o beneïu bondadosament aquests fills vostres que, pel sagrament de l’Orde, volen consagrar-se al vostre culte i al servei dels seus germans; concediu-los de preservar amb fidelitat la vostra crida, d’adherir-se amb amor sincer a Crist i rebre dignament l’ofici apostòlic”.  

Per a Ignasi Miranda i Enrique Fernandez és ja el tercer i darrer pas abans de l’ordenació.  D’altra banda, Aragonés, Doctama i Rubén García, feien el segon pas. Anton, Chapa, Jordi García i Pere Manonelles, el primer.

Homilia

“L’Admissió als Ordes és un estímul per sortir i anunciar l’evangeli, enviats per Jesús, un missatge que tots estem cridats a comprendre”. Amb aquestes paraules de Sant Pau, el bisbe Toni animava els candidats presents a emprendre el seu ministeri fent, tal com diu la consigna del nou Pla Pastoral: Sortim! Durant l’homilia, el bisbe va assegurar que la seva missió “passa per moments de goig, però també de dificultats, dins una crida a la qual es respon amb l’oferiment per al ministeri”. “Endavant!”, va encoratjar-los.

També, va dedicar unes paraules als familiars dels candidats al diaconat.  “És normal que us preocupi el fet que el Diaconat treu temps; però ja veureu com val la pena i és beneficiós per a la família!”, va dir.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer