Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mons. Taltavull: “Si no estem units, no podem dir ni mitja paraula”

La Catedral de Barcelona celebra la Pregària per la Unitat dels Cristians i commemora els 500 anys de la Reforma Prostestant

Com és tradició en el mes de gener, s’ha celebrat a la Catedral de Barcelona la Pregària per la Unitat dels Cristians, enguany, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull. El 500è aniversari de la Reforma Protestant, impulsada per Martí Luter, ha estat el lema central de la cita religiosa.  

“Que tots els cristians siguem un”

El delegat diocesà d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses, Mons. Jaume González-Agàpito, va ser l’encarregat de presentar el lema de la pregària. Segons González-Agàpito, “això [fent referència a la Setmana de la Pregària] ja és l’inici de la realització clara i digne del que fa més de 57 anys demanavem a l’Església: que tots els cristians siguem un“.

L’homilia

Durant l’homilia, el bisbe Taltavull va recordar l’exhortació de Pau a la comunitat de corint quant diu «Germans, pel nom de Jesucrist, el nostre Senyor, us demano que aneu d’acord i que no hi hagi divisions entre vosaltres; estigueu ben units en una sola manera de pensar i en un sol parer». En l’anunci de l’Evangeli, Taltavull va llegir un fragment de la primer carta de Sant Joan quan Jesús diu que “ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics… Us he escollit i us he confiat la missió d’anar per tot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre” (Jn 15), i ho va comprar amb el diàleg ecumènic d’avui. “Si ens sentim convidats a participar-hi, serà que el nostre cor s’ha obert a compartir una mateixa fe en Jesucrist i volem anar superant aquelles barreres religioses i humanes que encara són un obstacle per a la unitat i la comunió plena“, va afegir. 

Moments emotius

L’acte va tenir diversos moments especials, com la pregària pronunciada en llengua tagal, llengua oficial a Filipines. Va ser un acte on va regnar la fraternitat, i així es va reflectir quan tots els membres es van donar la pau de manera emocionant, moments de germanor que van culminar finalment en una foto en grup que va posar punt i final a un celebració positiva per sumar sinergies i que de ben segur serà un bon impuls per la unitat dels cristians.

T'interessarà ...