Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mons. Planas: “La pàl·lia de Romero és massa relíquia per una sola persona”

La Parròquia de Santa Anna va rebre aquest present en una eucaristia presidida pel Cardenal Lluís Martínez Sistach amb motiu del reconeixement per l’església del martiri de l'arquebisbe salvadorenc

La Parròquia de Santa Anna va acollir el dimecres una eucaristia presidida pel Cardenal Lluís Martínez Sistach amb motiu del reconeixement per l’església del martiri de Mons. Òscar Romero. Romero fou arquebisbe del Salvador i va morir màrtir celebrant l’eucaristia a l’hospital on residia. Justament el dia en què es complien 35 anys del seu martiri, la missa va reunir a  associacions llatinoamericanes de Barcelona i els cònsols de països de Llatinoamericà i el Carib.  

“Ens hem reunit per celebrar l’Eucaristia avui que es compleix el 35 aniversari de l’assassinat de l’estimat Arquebisbe de San Salvador Óscar Romero i amb motiu del reconeixement de l’Església del seu martiri, signant ahir el Papa Francisco el decret d’aquest reconeixement. Óscar Romero va ser assassinat el 24 de març de 1980 a l’altar mentre celebrava l’Eucaristia. Amb l’Eucaristia donem gràcies a Déu per l’obra bona que va començar a Óscar Romero i la va portar a terme” va remarcar l’Arquebisbe de Barcelona.

Entrega de la relíquia

Un dels moments més emotius es va produir  al concloure la celebració, moment en què Mn. Enric Planas va lliurar un pal·lià impregnat de sang  a la parròquia de Santa Anna del dia en què Romero fou assassinat. La relíquia va ser exposada públicament i romandrà permanentment exposada amb una escultura de Mons Romero elaborada amb terra de diferents països llatinoamericans que serà inaugurada el proper 23 de maig en presència del Cardenal Sistach.

“És una relíquia de dos bisbes màrtirs. Jo l’he conservada, m’ha acompanyat molts anys, però és massa relíquia per una sola persona”, va expressar Mons. Planas. També va assistir a Santa Anna el jesuïta Xavier Alegre, que va conèixer personalment a Mons. Romero degut a la seva tasca de professor de teologia  a la Universitat Centro Americana del Salvador, i que va voler destacar l’evolució espiritual que va patir el màrtir amb el seu compromís vers els pobres.

“El més interessant de Mons. Romero és el canvi que va fer. Sempre havia estat un home profundament pietós, enamorat de Déu i de Jesús. L’assassinat del jesuïta R. Grande el va fer adonar que no n’hi havia prou amb estimar als altres”, va analitzar el pare Alegre.  

Així doncs, va ser un dia especial per tots els cristians, i especialment pels salvadorencs,  per l’anunci de la beatificació de l’arquebisbe del seu país, que es va produir mentre en la Càtedra de Sant Pere, per primera vegada en la seva història, va rebre un Papa d’aquell continent.

 

T'interessarà ...