Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mons. Paglia:”La família és el lloc on s’aprèn a estimar, el motor del món”

El President del Pontifici Consell per a la Família del Vaticà va donar una nova conferència quaresmal entorn la pastoral familiar

Després que la setmana passada el periodista i director de l’Osservatore Romano, Giovanni Maria Vian, aprofundís sobre conceptes com el “Sínode dels Pares” i el “Sínode dels Mitjans”, el President del Pontifici Consell per a la Família del Vaticà, Mons. Vincenzo Paglia, va donar una nova conferència quaresmal entorn la pastoral familiar a la basílica de la Puríssima Concepció.

Es tracta d’una nova edició de conferències quaresmals encarades a aprofundir en aquest temps de reflexió en “l’activitat interior i la conversió dels cors”. Una temàtica que es posa en relació amb el Sínode Extraordinari sobre la Família. El format va ser l’habitual, amb una conferència d’una hora de durada. Després d’un minut de silenci va seguir un Mini Concert d’orgue i també s’oferia un espai per qui es desitgés confessar. L’acte finalment acabava amb unes vespres.

Vincenzo Paglia i la família

Durant la seva conferència, Mons. Vincenzo Paglia, va posar èmfasi en la necessitat de les persones de crear lligams efectius duradors, tot i els obstacles d’una societat contemporània que imposa valors com l’individualisme i l’egoisme. El President del Pontifici Consell per la Família va destacar el paper clau que juga la família actualment.

També va explicar que continua havent una forta necessitat de familiaritat que defineix l’origen de la persona humana, ja que està feta per a la comunió i no per a la soledat. L’home necessita als altres per estar complets. Sols no poden existir (capítol 1 del gènesi). Va assegurar que la família construeix la humanitat, és el fil conductor que uneix la família domèstica amb la família dels pobles. És creadora de lligams i de bases per al futur.

La família és el lloc on s’aprèn a estimar, el motor del món i de la història. La família és una bona noticia per a la societat globalitzada. L’església és dipositaria d’un tresor extraordinari que li ha lliurat el senyor…el matrimoni i la família. Es tracta d’un do que s’ha d’acollir.

Mons. Romero

El proper més d’octubre conclourà el procés del Sínode de la Família, que ja porta iniciat un any i mig. Moments claus per transmetre un missatge d’unió de la família i que el també postulador de la causa de Mons. Romero va aprofitar per recordar la seva figura i la gran tasca que va realitzar per la família.

“Per a mi la relació que m’uneix amb el pare Romero és molt estreta. Per això porto el seu pectoral. Crec que Mons. Romero ha estat un pare per a l’església de El Salvador. Un pare de família. Beatificar-lo en aquest any del Sínode de la Família significa dues coses: impulsar la dimensió eclesial de totes les famílies i en segon lloc reforçar la dimensió familiar de les parròquies i les esglésies”, va apuntar Mons. Paglia.  

Un pectoral que Mons. Paglia va mostrar orgullós i que va posar fi a una conferència que donarà pas a la que se celebrarà el proper diumenge a càrrec del Cardenal Lluís Martínez Sistach, que tancarà el cicle explicant les seves propostes i la seva experiència directa en el Sínode.

T'interessarà ...