Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mons. Paglia: “El màrtir Romero va oferir la seva vida pel senyor i pel seu poble”

El President del Pontifici Consell per a la Família i postulador de la causa de l'arquebisbe salvadorenc va oferir una missa d'acció de gràcies en el seu record

La Comunitat de Sant Egidi va organitzar una eucaristia d’acció de gràcies a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per la beatificació de Mons. Oscar Arnulfo Romero. La litúrgia, que va tenir lloc el diumenge 1 de març, va comptar amb l’assistència de més de 100 fidels.

L’encarregat de presidir l’acte va ser Monsenyor Vicenzo Paglia, President del Pontifici Consell per a la Família i postulador de la causa de Mons. Romero, que es trobava de  visita a la ciutat de Barcelona per presidir una conferència quaresmal a la basílica de la Puríssima Concepció.  A l’encontre també va participar el rector de Sant Just i Pastor i prevere de la Comunitat de Sant Egidi, Armand Puig. D’aquesta manera la comunitat va homenatjar al pare Romero, figura emblemàtica del  compromís de l’Església amb els pobres i els desafavorits.

 Sobre Mons. Romero

Romero, arquebisbe de San Salvador, fou assassinat pels militars el 24 de març de 1980, convertint-se en una icona de la Església popular. Serà beatificat a San Salvador després que el Papa Francesc hagi decidit la beatificació del bisbe dels pobres com a màrtir. Més enllà de velles polèmiques, hi ha una gran devoció popular cap a ell a El Salvador. El seu lema era: Sentir amb la Església.

T'interessarà ...