Mons. Omella: “Si el nostre cor no s'obre a tots aquells que pateixen, es fa una mica traïdor”

Aquest Dimarts Sant l'Evangeli ens proposa seguir Jesús, ser el seu amic, estar a prop d'Ell, no trair-lo

Què suposa ser un veritable amic de Jesús? Omella ens ho recorda aquest Dimarts Sant, dia en què Jesús sap que s’acosta el dia de la seva mort, i sap que els seus amics el trairan. L’arquebisbe ens anima a no deixar que “els nostres cors traeixin a Jesús” oblidant el necessitat, actuant de manera egoista i egocèntrica. Ens convida a seguir-lo adherir-nos a la seva paraula, a la seva vida i al seu Evangeli, posant en pràctica l’amor cal al germà.

Reflexió del Dimarts

La llum i la traïció. Jesús sap que s’està acostant la seva hora. Davant d’aquesta situació no vol fugir, vol estar present. Sap també que el trairan. I qui ho farà està entre els seus amics més propers. Com succeeix en la majoria de traïcions, el més proper és per desgràcia qui et defrauda. L’Evangeli d’avui ens proposa seguir Jesús, ser el seu amic, estar a prop d’Ell, no trair-lo. Ens convida a acollir-lo en els nostres cors, seguint el seu exemple i el seu ensenyament.

Podem quedar-nos en un acostament a Crist complint senzillament unes devocions, que són una bona cosa, i mantenint els nostres costums religiosos. Però el veritable seguiment de Jesús, és fonamentalment l’adhesió a la seva paraula, a la seva vida i al seu Evangeli. I de manera especial, ser capaços de veure el rostre de Déu en la pràctica concreta de l’amor als més necessitats. Si el nostre cor no s’obre a tots aquells que pateixen, si no s’obre a l’amor del Senyor, llavors es fa una mica traïdor. I moltes vegades, darrere del nostre propi egoisme, després les nostres pròpies posicions, després del nostre ésser i figura, ens enfosqueix una petita traïció a Jesús, malmetent, amb el nostre egocentrisme.

No entenem, com els seus deixebles, que van estar tan a prop de Jesús a tots els moments de miracle i de glòria, van poder deixar-lo sol davant la mort. N’hi va haver prou poques adversitats, poques dificultats perquè li abandonessin i li traïssin. ¿No ens passa una cosa així també a nosaltres que hem sentit tantes vegades la seva proximitat i amor?

Potser aquesta va ser una de les sensacions més profundes de traïció a Jesús, el veure’s abandonat per aquells que més volia.

No deixem que els nostres cors traeixin Jesús. Obrim el cor a la seva presència! Mirem amb ulls atents tants i tants detalls d’amor com hi ha al nostre entorn! No traïm al Senyor que ens estima amb un amor sense mesura!

Germans, que Déu us beneeixi a tots.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost