Pàgina d'inici > Noticies > Arquebisbe Omella

Mons. Omella: “El meu propòsit és que la comunitat cristiana a Barcelona sigui viva”

L'arquebisbe visita el Casal Loiola i fa una xerrada oberta a tothom sobre l'actualitat de l'Església, L'arquebisbe visita el Casal Loiola i fa una xerrada oberta a tothom sobre l'actualitat de l'Església

Tenir esperança amb l’Església. Aquest va ser el missatge central de l’arquebisbe metropolità de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, durant la xerrada oberta que va tenir lloc al Casal Loiola el passat dissabte 21 de gener.

Confiar amb l’Església

Amb l’objectiu de conèixer de primera mà la tasca pastoral del casal, l’arquebisbe es va reunir amb els responsables del centre i va compartir unes paraules amb els laics que van assistir a la xerrada sobre l’actualitat de l’Església. Omella va voler remarcar als oients que “cal treure’s la idea que a l’Església són pocs“. Segons ell, la història de l’Església és sempre discontínua. “L’estel que ens guiava s’ha perdut però no hem de perdre l’esperança. Cal continuar“, va dir. Amb la intenció de transmetre confiança, va citar l’espiritualitat del místic francès Charles de Foucauld, qui en vida no va convertir a cap cristià a Algèria i després de la seva mort la seva espiritualitat es va estendre per tot el món.

Per a l’arquebisbe de Barcelona, “ningú ha de perdre l’esperança després de 2000 anys d’història” i, per tant, va defensar viure la nostra fe com “un regal únic” i “posar-ho tot en mans de Déu“. Per a Omella, els joves a vegades no s’identifiquen amb els cristians i s’allunyen de l’Església perquè “els adults som els primers que no som coherents entre el que diem i el que fem“. El to del diàleg va estar farcit d’anècdotes personals de l’arquebisbe recuperant els seus orígens com a rector de poble per terres aragoneses.

Davant la pregunta de quin és l’objectiu que vol aconseguir en els pròxims cinc anys, Omella va respondre quela comunitat cristiana a Barcelona sigui viva, treure els complexes del damunt […] Ser una Església en sortida. No tombada a ella mateixa mirant-se el melic“.

També va lloar el papa Francesc i les seves iniciatives, posant d’exemple les Scholas Ocurrentes; escoles destinades a joves d’arreu del món, integrant estudiants d’escoles públiques i privades, de totes les religions, amb l’objectiu d’educar en el compromís del bé comú. El Sínode de la Família i la introducció d’enquestes a parròquies són altres iniciatives del Sant Pare que l’arquebisbe Omella va recordar.  

 

T'interessarà ...