Mons. Omella demana pregàries pels cristians assassinats al Pakistan

L’arquebisbe de Lahore, la regió on ha tingut lloc l’atemptat terrorista, anima els seus creients a no perdre l’esperança i a reincorporar-se igual que Crist va fer-ho mentre portava la creu

Monsenyor Joan Josep Omella se sent totalment consternat per la mort de més de 70 persones, majoritàriament cristians i entre ells molts infants, així com pels centenars de ferits que ha deixat l’atemptat terrorista d’aquest Diumenge de Pasqua a la ciutat pakistanesa de Lahore. L’arquebisbe de Barcelona expressa el seu condol per les víctimes que, en aquell moment, estaven celebrant la Resurrecció del Senyor en el parc públic de Gulshan Iqbal, un lloc habitual de reunió de la comunitat cristiana.

Mons. Omella condemna aquest atemptat al Pakistan i aprofita per denunciar la violència i persecució contra qualsevol creença religiosa. L’arquebisbe de Barcelona encomana a Déu les víctimes i els ferits, així com tota l’arxidiòcesi de Lahore i el seu arquebisbe Mons. Sebastian Francis Shaw, i els acompanya en la pregària en aquests moments tràgics.

Primeres declaracions de Mons. Shaw

“Als meus creients els he animat a no perdre l’esperança perquè, tot i que afrontem un període de grans dificultats, hem d’aprendre a reincorporar-nos, de la mateixa manera que Crist va saber reincorporar-se mentre portava la creu. I així hem de ser capaços d’avançar tot i el pes de la creu, perquè Déu sempre estarà amb nosaltres”. Aquestes són les declaracions que Mons. Sebastian Shaw, arquebisbe de Lahore, ha fet a Ajuda a l’Església Necessitada després de l’atac.

I és que, des de llavors, el prelat ha estat recorrent els hospitals de la zona on ha visitat a alguns dels més de 300 ferits i a les famílies de les 72 víctimes mortals de l’atemptat, entre els quals hi ha 30 nens: “He visitat cada llit i cada víctima independentment de la seva fe. Ha estat realment difícil perquè he vist a molts nens de només 4 o 5 anys, cristians i musulmans, ferits o assassinats en aquest terrible atemptat”, ha explicat l’arquebisbe de Lahore.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

16 Juliol, 2019
Els missioners de la província eclesiàstica de Barcelona es reuneixen sota el lema: «Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món»
16 Juliol, 2019
Entrevista a Carles Armengol, autor del llibre "Canviar el consum per canviar la vida", on es parla de la vinculació entre el consumisme i la crisi social i ambiental que s’està patint a escala global