Mons. Omella: “Aquell amor que Jesús ens demostra en el moment de la traïció és una crida a tots els homes”

El Dimecres Sant recordem la traïció de Judes i l'arquebisbe ens convida a preguntar-nos: "què prima en la nostra vida?"

“Quant em doneu si us lliuro Jesús?” No va caldre res més per a trair-lo. Aquestes paraules de Judes, són les que llegim a l’Evangeli de Mateu, el Dimecres Sant. Un gest que Omella recorda parant atenció a la resposta de Jesús, que no es va deixar vèncer pel traïdor, sinó que es va lliurar, fent així “una crida a tots els homes, perquè la seva passió, iniciada aquell dia, encara no s’ha acabat”. L’arquebisbe ens remet a tots a preguntar-nos què prima a les nostres vides que “ens porta a la pau interior”.

 

Reflexió del Dimecres

Avui ,Dimecres Sant, contemplem la traïció de Judes. Quantes vegades aquesta opció ens suscita un sentiment de dolor i ens fa pensar que nosaltres no haguéssim estat capaços de fer el mateix!

La traïció de Judes neix del tancament del cor. Judes s’havia aferrat els diners i això feia que la distància amb Jesús fos augmentant. Prefereix els diners i per això el traeix. Però, realment Jesús en lliurar-se, es lliura a l’amor dels homes, no renuncia malgrat la traïció a haver de passar pel camí del Calvari, no s’oposa, no es deixa vèncer pel traïdor. Es dóna, es lliura.

Jesús anteposa el seu amor. El fet que situï el seu amor per davant de tot sofriment, tot i ser traït pel més proper, indica clarament el que vol: la conversió del pecador.

Aquell amor que Jesús ens demostra en el moment de la traïció, és una crida a tots els homes, perquè la passió de Jesús, iniciada aquell dia, encara no s’ha acabat. Avui, també nosaltres, podem trair Jesús per una mica de diners o d’altres coses.

Per aquest motiu puguem fer-nos aquestes preguntes:

Què prima en la meva vida: l’amor al Senyor o l’amor als diners i a la riquesa? És el perdó i la misericòrdia el que brolla del meu cor quan em traeixen? ¿Prego pels meus enemics, pels qui m’han ofès i em tornen l’esquena?

Només quan oferim la misericòrdia i el perdó trobem la pau i la llibertat interior. Mirant al Senyor traït per Judes fem nostra la pregària de Sant Francesc d’Assís:

Fes de mi un instrument de la vostra pau.

On hi hagi dubte posi la fe,

on hi hagi odi posi perdó,

on hi hagi tristesa, hi posi l’alegria …

 

Germans que Déu us beneeixi.

 

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...