Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mn. Pagès: “Adorar és sentir-se en presència de Déu, sentir l’agraïment d’aquest gran do”

Durant el mes de maig i juny, algunes parròquies com la de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa han obert les seves portes gairebé tot el dia per tal de fer participar els seus feligresos en l’adoració al Santíssim

Durant el mes de maig i juny, algunes parròquies de la diòcesi han obert les seves portes gairebé tot el dia per tal de fer participar els seus feligresos en l’adoració al Santíssim. La parròquia de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa és una de les moltes que ho ha posat en pràctica.

El seu rector, Mn. Xavier Pagès, va explica els orígens de la iniciativa. “L’any 2005 es va plantejar la possibilitat de proposar a les parròquies i institucions religioses poder unir-se a les 40 hores d’adoració eucarística”. A més, Mn. Pagès afegeix que la iniciativa va “des del dia de Pasqua fins el Corpus, realitzant-se una seqüència continuada de diferents llocs on s’adora al Santíssim”.

Programa

Aquesta parròquia barcelonina va viure aquest passat dijous una jornada intensa on un gran nombre de fidels van participar d’un dia de joia i pregària que va iniciar de bon mati i va acabar ja entrada la nit. “A les 8:00h del matí va començar amb una pregària, seguidament es va exposar el Santíssim, per després celebrar l’eucaristia de les 11:00h. Posteriorment es va tornar a exposar el Santíssim i així fins a la missa de les 20:00h, per després tornar a repetir el mateix procediment”, va detallar Mn. Pagès.

Significat

Es tracta d’una iniciativa la qual cada cop té més adeptes. Però per què? Quina és la seva finalitat? Quin significat té aquesta adoració? Mn. Pagès va detallar la càrrega espiritual de l’Adoració.  “Adorar és sentir-se en presència de Déu, reconèixer la seva grandesa, sentir l’agraïment davant d’aquest gran do”.

A més, el rector considera que “s’han de viure aquestes estones de pregària demanant, però també agraint-li Senyor. Amb una actitud de reparació, és a dir, d’intercedir pel poble davant de Déu”, va concloure. 

T'interessarà ...