Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mn. Matabosch: “Conèixer el que pensen altres religions és absolutament necessari per poder començar a dialogar”

El president de l’ISCREB presenta uns nous cursos monogràfics dedicats a l’Islam

L’ISCREB, dins de la seva àmplia oferta de cursos de que disposa, ha presentat juntament amb la Fundació Joan Maragall, un conjunt de 4 cursos monogràfics dedicats a l’Islam. Mn Matabosch, president de l’ISCREB, parla d’aquests cursos que van orientats al diàleg, que són els següents: “Fonaments de l’Islam, “Trets fonamentals de la cultura actual”, “Instruments per al diàleg” i finalment “Mestres espirituals del segle XX.”

Objectius i públic dels cursos

“L’objectiu d’aquests cursos  és  que aquella gent que no ve a fer tots els cursos que tenim, participi en alguns, interessants per la seva formació,” apunta el president.

Tal i com comenta Mn. Matabosch, els cursos van adreçats  a un públic totalment ampli: “Ens dirigim a tothom. No són cursos que exigeixin uns estudis previs  avançats.” Així doncs, tota persona interessada es pot inscriure i seguir-los.


Fets d’actualitat en relació al col·lectiu Islàmic

En relació als recents atacs islamistes a França, concretament a la revista satírica Charlie Hebdo, Mn. Matabosch comenta que fets com aquests fan augmentar els prejudicis cap al col·lectiu islàmic. És per això que en el món actual és important conèixer els fonaments de l’ Islam, ja que “molta gent que no ha estudiat o aprofundit en aquests fonaments pot pensar que l’ Islam és guerra,  invasió i violència, i no és així.”  “La mateixa gent de l’ Islam ens diu que aquestes persones no son realment seguidores de l’ Islam. L’ Islam no predica la guerra, sinó que predica la pau”, afirma el president.

Iniciativa que aposta per l’ecumenisme

Cursos com aquests ajuden a potenciar un missatge d’unió entre cultures i religions. “Conèixer el que fan, el que pensen i el que diuen altres confessions cristianes o altres religions és absolutament necessari per poder començar a dialogar, perquè tots tenim un fals concepte que ens  ve de la història sobre el que pensa l’altre gent.” Amb aquest missatge Mn. Matabosch convida a la participació als cursos.

T'interessarà ...