Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mn. Feroldi: “És important que tot el món reflexioni sobre la forma de viure entre religions”

Es va celebrar una conferència a l’Auditori de la Fundació Maragall on el delegat episcopal per les relacions amb els musulmans de la diòcesi de Lió va parlar dels reptes, perills i esperances en el país de la laïcitat

Des de ja fa anys, la temàtica de l’Islam i la relació amb aquest ha estat un affaire important dins la fundació. Per aquest motiu, el dimecres es va celebrar una conferència a l’Auditori de la Fundació Maragall a càrrec de Vincent Feroldi, delegat episcopal per les relacions amb els musulmans de la diòcesi de Lió (França) per parlar dels reptes, perills i esperances en el país de la laïcitat.

Vincent Feroldi

Per al president de la Fundació Joan Maragall, Josep Maria Carbonell, la convivència interreligiosa és un fenomen que ja és imparable, i que per tant, és necessari preparar a la gent per adaptar-se en aquest context cultural i religiós. El missatge principal que el Mn.Vincent Feroldi va voler transmetre és el discerniment necessari que la gent ha de tenir en compte alhora de emetre judicis de valor al voltant de l’Islam.

“Estem en temps en els quals hem viscut esdeveniments greus com el del 15 de gener, que ve a ser l’equivalent de l’11 de setembre del 2001. No sols per França, sinó també pel món sencer.  És important que tot el món reflexioni aquestes situacions noves i la forma de viure conjuntament entre religions,  el que l’Islam representa, com a camí cap a Déu, i diferenciar-lo del que els yihadistes radicals fan, que són una deriva condemnable. Amb l’islam radical res s’ha de aconseguir ni negociar”.

Una conferència que posa el granet de sorra a aconseguir una convivència de religions basada en l’afecte i el respecte.

 .

T'interessarà ...