Pàgina d'inici > Noticies

Missa Solemne de la Mercè

El Cardenal Sistach va presidir l’eucaristia a la Basílica de la Mercè, que va ser concelebrada pels bisbes de Terrassa i de Sant Feliu i els bisbes auxiliars de Barcelona i Terrassa El 24 de setembre, dia de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, se celebrà la Missa Solemne de la [...]

El Cardenal Sistach va presidir l’eucaristia a la Basílica de la Mercè, que va ser concelebrada pels bisbes de Terrassa i de Sant Feliu i els bisbes auxiliars de Barcelona i Terrassa
El 24 de setembre, dia de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, se celebrà la Missa Solemne de la Patrona de Barcelona a la Basílica de la Mercè. L’eucaristia va estar presidida pel Cardenal Sistach i va ser concelebrada pel bisbe de Terrassa, Mons. Josep Ángel Sàiz Meneses; el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés; el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, i el bisbe auxiliar de Terrassa, Mons. Salvador Cristau ja que la Mercè és patrona de la ciutat, de l’arxidiòcesi i de la província eclesiàstica. En la celebració també van participar el rector de la Basílica, Mn. Jordi Ferré; el provincial dels mercedaris, P. Florenci Roselló, i 30 preveres i diaques.

Autoritats presents

A la tradicional missa en el dia de la Mercè van assistir el president de la Generalitat, Artur Mas; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el nou inspector general de l’Exèrcit de Terra, el tinent general Ricardo Álvarez-Espejo; així com altres autoritats civils.

Ofrena floral

Després de l’homilia va tenir lloc l’ofrena floral de les cases regionals a la Mare de Déu de la Mercè. En aquesta ofrena va participar la confraria Mare de Déu de la Mercè, presidida pel Sr. Riera. Un cop finalitzada l’eucaristia, el clergat present va anar en processó per venerar la Mare de Déu de la Mercè que hi ha a la Basílica, i el poble fidel els va seguir.

T'interessarà ...