Missa exequial per Mn. Jordi Moya Ródenas

La basílica de Santa María de Mataró es va omplir de familiars, amics i fidels de les parròquies on ha servit com a ministre de l’Església, per acomiadar a Mn. Jordi Moya Ródenas, prevere, de 32 anys, que morí el dia 19 de març, solemnitat de Sant Josep, advocació tant estimada pel difunt. Afectat d’un [...]

La basílica de Santa María de Mataró es va omplir de familiars, amics i fidels de les parròquies on ha servit com a ministre de l’Església, per acomiadar a Mn. Jordi Moya Ródenas, prevere, de 32 anys, que morí el dia 19 de març, solemnitat de Sant Josep, advocació tant estimada pel difunt. Afectat d’un vessament cerebral fou internat a l’Hospital Clínic de Barcelona on el visità el cardenal arquebisbe.

Havia nascut a Mataró el 22 d’abril de 1978. Rebé l’ordenació sacerdotal el dia 22 de febrer de 2009 a la Catedral Basílica de Barcelona. Va ser diaca adscrit de la parròquia de Sant Pacià de Barcelona, de Sant Genís de Vilassar de Dalt, de la parròquia de Santa Teresa del Nen Jesús de Barcelona i de la Mare de Déu del Roser de Barcelona, on ara exercia el seu ministeri com a vicari.

L’emotiva eucaristia de comiat fou presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, essent els concelebrants els vicaris episcopals Mn. Joan Galtés, Mn. Jesús Sanz i Mn. Segimon Garcia. També varen concelebrar Mn. Joan Barat, rector de Santa Maria, Mn. Jordi Espí, arxiprest de Mataró i Mn. Joan Costa, rector de la Mare de Déu del Roser. Més de cent preveres – molts d’ells joves companys d’estudi i tasques pastorals de Mn. Jordi – i diaques, s’aplegaren per pregar per el repòs etern del jove finat, membre del presbiteri diocesà.

El Cardenal en la seva homilia agrair els familiars de Mn. Jordi el do del seu fill en el sacerdoci fet a l’Església de Barcelona i els recorda la pau i la serenor amb que Mn. Jordi havia viscut la seva curta, però fatal, malaltia. “Aquests dies en visitar-lo – digué el cardenal – el vaig trobar serè, coneixedor de la gravetat de la seva afecció, però sabent-se en mans de Déu i confiant plenament en el Senyor. L’Església de Barcelona us agraeix de tot cor la donació que heu fet com a família, especialment a la mare, del vostre fill al presbiteri diocesà. Que Déu us ho pagui”.

“En aquest moment en que ens manquen vocacions – digué commogut el cardenal – no entenem perquè ens prens, Senyor, un prevere jove, no ho podem comprendre, però com ens ha ensenyat Mn. Jordi aquest dies, nosaltres també volem confiar en Tu: que ens donaràs les vocacions que necessitem”.

“T’agraïm, Mn. Jordi Moya, el teu testimoni de vida i el teu treball apostòlic que has fet a Vilassar, Barcelona, etc, i tot el bé que has fet a tantes i tantes persones, de manera especial al jovent, el bé que coneixem i tot el bé anòmin que sols tu i el bon Déu coneixeu. Ara, continua pregant per nosaltres i per l’Arxidiòcesi de Barcelona. Que al Cel siguis”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

16 Juliol, 2019
Els missioners de la província eclesiàstica de Barcelona es reuneixen sota el lema: «Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món»
16 Juliol, 2019
Entrevista a Carles Armengol, autor del llibre "Canviar el consum per canviar la vida", on es parla de la vinculació entre el consumisme i la crisi social i ambiental que s’està patint a escala global