Pàgina d'inici > Noticies

Missa del 3r aniversari de la Dedicació de la Sagrada Família i cloenda de l'Any de la Fé

El Papa destaca la importància d’evangelitzar a Internet per anunciar Crist amb estil evangèlic “Entre les possibilitats que ofereix la comunicació digital, la més important es refereix a l’anunci de l’Evangeli”. Aquest va ser el missatge principal del Papa Francesc en l’audiència amb els participants de l’Assemblea Plenària del Pontifici Consell per als Laics, reunida […]

El Papa destaca la importància d’evangelitzar a Internet per anunciar Crist amb estil evangèlic

“Entre les possibilitats que ofereix la comunicació digital, la més important es refereix a l’anunci de l’Evangeli”. Aquest va ser el missatge principal del Papa Francesc en l’audiència amb els participants de l’Assemblea Plenària del Pontifici Consell per als Laics, reunida aquest dissabte sota el tema “Anunciar a Crist en l’era digital” i en la que va participar el cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

En aquest sentit, Francesc va destacar la importància que l’Església anunciï a Crist en el continent digital ja que és un camp privilegiat per a la pastoral de la joventut. Però també és indispensable la presència de l’Església en Internet, per a anunciar a Crist amb estil evangèlic, arribant als joves i als que anhelen la Misericòrdia i l’esperança de Déu: “Entre les oportunitats i perills de la xarxa s’ha de discernir tot, conscients que segurament trobarem monedes falses, il·lusions perilloses i trampes a evitar. Però, guiats per l’Esperit Sant descobrirem també valuoses oportunitats per a conduir els homes al rostre lluminós del Senyor”.

Evangeli, laics i Internet

Internet ha de ser una eina més d’evangelització, però no l’única: “Per tant, amb Internet no n’hi ha prou, la tecnologia no és suficient. Però això no vol dir que la presència de l’Església a la xarxa és inútil. Tot el contrari, és indispensable estar presents, sempre amb estil evangèlic”, expressa el Papa.

Què s’ha de tenir en compte a l’hora d’utilitzar Internet? Segons el Papa, “entre les possibilitats que ofereix la comunicació digital, la més important es refereix a l’anunci de l’Evangeli. Es tracta abans que res de trobar homes i dones reals, sovint confosos i ferits, per a oferir-los vertaderes raons per a l’esperança”.

Però tota aquesta tasca evangelitzadora no seria possible sense els laics: “l’Església sempre està en camí, en busca de nous camins per anunciar l’Evangeli. I la contribució i el testimoni dels fidels laics es mostren indispensables cada dia més”.

Records de la JMJ i la Mulieris dignitatem

El Papa va recordar, en el seu discurs, el 25è aniversari de la carta apostòlica Mulieris dignitatem del beat Joan Pau II, així com la recent Jornada Mundial de la Joventut de Rio de Janeiro.

T'interessarà ...