Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Missa de la Mercè pels desemparats

El president Artur Mas, l'alcalde Xavier Trias y els membres dels consistori assisteixen a la basílica de la Mercè per celebrar el dia de la patrona de Barcelona

Una de les cites més importants durant les festes de la Mare de Déu de la Mercè és la missa patronal que té lloc a la Basílica aquest 24 de setembre. Un any més, totes les personalitats del territori van assistir per veure i honrar la patrona de la ciutat. Concretament, el president de la Generalitat Artur Mas va assistir juntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i tots els membres del consistori, que van seure a primera fila amb els militars de Catalunya.


El Cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach va ser l’encarregat de presidir la cerimònia. Aquest cop, per ser la Verge de la Mercè la patrona de la província eclesiàstica de Barcelona, van estar entre els concelebrants el bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, i el de Terrassa, Mons. Josep Àngel Sanz. Tampoc van faltar el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastia Taltavull i Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, també vingut expressament per la festivitat.

Homilia pels desemparats

El Cardenal de Barcelona, durant l’homilia, als peus de la patrona, va parlar dels cristians que viuen en la ciutat, com “l’amor al país i a la ciutat forma part de l’amor al proïsme” tant en la dimensió individual com en general en la seva realitat social. Va exemplificar la implicació de les parròquies, de Càritas i de tots aquells moviments, que treballen per tal d’ajudar en les situacions de “pobresa i marginació” que es troben latents als carrers de Barcelona.

També va demanar per la situació de molts immigrants de l’Àfrica, que abandonen la seva llar per buscar noves oportunitats, i com cal treballar per ajudar al seu desenvolupament. En aquesta línia, va recordar el Concili Vaticà II quan es va dir que “és preferible exportar capitals que no pas exportar persones”.

D’altra banda, en una missa com la de la Mare de Déu de la Mercè, patrona dels captius i els afligits, no hi podia faltar la petició per a tots aquells que viuen a les presons, de vegades oblidats. “La presó és a dins de la ciutat, però està poc present en la vida de la societat”, va dir. Va destacar com el cristianisme, sobretot a través de l’acció dels mercedaris, ofereix un missatge d’esperança a tots als qui són a la presó”.

En acabar la celebració, el Cardenal Martínez Sistach, seguit de tots els concelebrants, les autoritats i dels feligresos, van pujar a saludar a la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona.

T'interessarà ...