Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Missa d'acció de gràcies per la beatificació de Mons. Óscar Romero

El cardenal arquebisbe, Lluís Martínez Sistach, presidirà aquest dimarts 24 de març a les vuit del vespre, l’eucaristia d'acció de gràcies per la propera beatificació, el 23 de maig, de Mon. Óscar Romero

Romero fou arquebisbe del Salvador i va morir màrtir celebrant l’eucaristia a l’hospital on residia. Precisament avui es compleixen 35 anys del seu martiri. Com és sabut les investigacions dutes a terme suggereixen, com autors materials dels assassinats, els malauradament famosos esquadrons de la mort.

A la celebració de l’eucaristia hi participaran distintes associacions llatinoamericanes de Barcelona i els cònsols de països de Llatinoamericà i el Carib.  La celebració conclourà amb l’exposició pública d’una pàl·lia que el dia en què Romero fou assassinat va quedar impregnada de sang.  Mons. Enric Planas ha lliurat aquesta relíquia a la parròquia de Santa Anna. Després de la mort de Romero, la pàl·lia fou conservada pel bisbe Roberto Joaquín Ramos, que fou també assassinat als 58 anys, per pistolers vinculats al tràfic de narcòtics. A la seva mort l’actual bisbe auxiliar del Salvador, Gregorio Rosa Chávez, va lliurar la pàl·lia a Mons. Planas que n’ha fet donació a la parròquia de Santa Anna  on romandrà permanentment exposada amb una escultura de Mons. Óscar Romero feta amb terra de distints països llatinoamericans i que serà inaugurada el proper 23 de maig – dia de la beatificació – en presència del cardenal Sistach.

T'interessarà ...