Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Misericòrdia, família i refugiats a les Jornades Castelldaura 2016

Les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura 2016 es celebraran els propers 26 i 27 de gener a Premià de Dalt amb el títol: “La família, escola de misericòrdia”. “La família, escola de misericòrdia”, és el títol que rep la 51a edició de les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló, que [...]

Les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura 2016 es celebraran els propers 26 i 27 de gener a Premià de Dalt amb el títol: “La família, escola de misericòrdia”.

“La família, escola de misericòrdia”, és el títol que rep la 51a edició de les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló, que es celebraran els propers 26 i 27 de gener de 2016 a Premià de Dalt. La taula rodona d’enguany versarà sobre de quines maneres es poden ajudar els refugiats. Per parlar-ne hi haurà Juana Martín (Càritas), Ariadna Blanco (AIN) i Joan Reventós (Acnur), en un diàleg moderat per Josep Masabeu (Braval).

Després de la inauguració, la primera de les intervencions d’aquest any serà la de Gualtiero Bassetti, cardenal arquebisbe de Peruggia i vicepresident de la Conferència Episcopal Italiana, qui farà una reflexió sobre la família i la misericòrdia. La segona de les intervencions del primer dia serà del rector del santuari de Torreciutat, Javier Cremades, amb el títol “Les mans d’una mare”.

Abans de la taula rodona del segon dia intervindrà el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, amb la conferència “Francesc, un Papa seduït per la misericòrdia”, i posteriorment el professor de la Facultat de Teologia de Catalunya mossèn Joan Costa, que parlarà sobre “El perdó com expressió de la misericòrdia”.

Des del 1965 es duen a terme les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura. Volen ser una actualització teològica i pastoral, i un espai de debat sobre fenòmens, esdeveniments o realitats que estan d’actualitat en les converses del carrer i a l’opinió pública, i sobre les quals l’Església té alguna cosa a aportar. Des del seu origen prop de quatre mil persones i centenars de personalitats del món civil i eclesiàstic han participat en aquesta activitat d’actualització teològica i pastoral que promou el Centre Sacerdotal Rosselló de Barcelona.

 

T'interessarà ...