Pàgina d'inici > Noticies

Mig miler de joves omplen la parròquia de Betlem per participar en una catequesi amb el Cardenal

COMUNICAT DE PREMSA Tercera de les accions de la Missió Metròpolis El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir ahir a la tarda la tercera de les accions de la Missió Metròpolis, amb una catequesi adreçada als joves de l’arxidiòcesi, que van omplir la parròquia de la Mare de Déu de Betlem, a [...]

COMUNICAT DE PREMSA

Tercera de les accions de la Missió Metròpolis

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir ahir a la tarda la tercera de les accions de la Missió Metròpolis, amb una catequesi adreçada als joves de l’arxidiòcesi, que van omplir la parròquia de la Mare de Déu de Betlem, a la Rambla de Barcelona, procedents de parròquies, grups, escoles i moviments.

L’acte es va iniciar amb l’entrada de la Paraula de Déu i la proclamació del passatge on Jesús formula la pregunta “Qui sóc jo per vosaltres?”. Acte seguit diversos joves van explicar, a través d’un vídeo, que significava Jesús per a ells. A continuació el cardenal de Barcelona va fer una catequesi, en clau de proximitat, en la qual va explicar com la fe en Jesús por canviar la vida dels joves.

Després el Cardenal es va deixar interpel·lar per les preguntes de 10 joves de l’arxidiòcesi, d’idiosincràsies molt diverses, que van fer-li presents les seves inquietuds sobre les qüestions que més interessen els joves cristians, com ara la imatge de l’Església, alguns temes de moral, el per què del patiment o com ser capaços d’evangelitzar, entre d’altres. Les respostes, senzilles però profundes, van copsar els joves presents.

Finalment un grup d’ells va portar una gran creu fins l’altar, donant peu així a una estona de pregària, que va concloure amb una representació musical sobre com Jesús salva. A continuació es va acollir un cofre amb exemplars de l’Evangeli de Sant Marc, simbolitzant el gran tresor que l’Església té per oferir al món. El Cardenal en va lliurar un exemplar als joves perquè el lliurin a algun amic o company, amb esperit evangelitzador. Una coral de gòspel va cloure l’acte, els càntics de la qual va dur els joves fins la veïna parròquia de Santa Anna, on els assistents van compartir un ràpid i frugal berenar de germanor.

Barcelona, 11 de març de 2012

T'interessarà ...