Pàgina d'inici > Noticies

Més de 2000 joves assisteixen a l'Aplec de l'Esperit

Banyoles concentra a joves de tot Catalunya en una jornada sota el lema "És el Senyor", dedicada a aprofundir en la fe amb comunitat

Més de dos mil joves d’arreu de Catalunya es s’han reunit aquesta primera setmana de juliol a Banyoles, on ha tingut lloc “l’Aplec de l’Esperit”, una trobada anual convocada pels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense. Enguany s’ha organitzat al voltant del lema “És el Senyor” perquè es tracta d’una jornada en la que, a través de les activitats els joves poden apropar-s’hi i conèixe’l.

Presentació

L’Alcalde de Banyoles Miquel Noguer i el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, van rebre els joves per donar-los la benvinguda. Durant els parlaments van esmentar el “caràcter social i solidari” de la trobada, ja que una part dels guanys obtinguts amb les inscripcions van anar destinats al projecte del servei d’intervenció educativa de Càritas Diocesana, per a les famílies amb fills amb dificultats escolars. D’altra banda la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va lloar tant l’acte com els joves participants, “una joventut compromesa, amb unes arrels solidàries i cristianes que es posen de manifest”.

Activitats

Els joves es van distribuir en tres grups que van anar ubicats al voltant del llac, on van dur a terme tres activitats encarades a compartir i aprofundir en la fe entre ells. Es tractava de tres experiències: escoltem-lo, acollim-lo i trobem-lo. Cada una d’elles destinada a conèixer a Déu a través de les experiències de l’altre i des de la pregària. Concretament a la de “Acollim-lo”, els joves van poder escoltar diversos testimonis amb tot tipus d’experiències de fe. Entre aquests, no hi van faltar ni el Bisbe Auxiliar de Barcelona Mns. Sebastià Taltavull ni el Cardenal Dr. Lluís Martínez Sistach, que animats també, van explicar la seva experiència vocacional.

Missa

Després d’un dinar en ple sol, els joves van poder fruir d’una estona d’esbarjo  on van poder escoltar més testimonis, i ballar i cantar al ritme del repertori musical que va anar desfilant per l’escenari.

L’acte va concloure amb una missa al pavelló esportiu de Banyoles, que va quedar ple de gom a gom. Va anar presidida per l’Arquebisbe de Tarragona Mns. Jaume Pujol i concelebradada pels bisbes diòcesis de Catalunya. 

T'interessarà ...