Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Memòria especial pels indigents morts al carrer

La Comunitat de Sant´Egidi va celebrar l'eucaristia en memòria dels que moren al carrer

La Comunitat de Sant´Egidi va celebrar a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor aquest diumenge l’eucaristia en memòria de totes les persones que viuen al carrer i moren en ella. És una eucaristia que s’ofereix per ells llegint una llista amb tots els seus noms, de manera que cap sigui oblidat. A més encenent una espelma per cada nom. Una llarga llista que recorda a tots els que no són recordats. Tots els que viuen al carrer tenen la mateixa esperança: que els recordin.

Història de la iniciativa

La celebració segueix la iniciativa que va començar el 1983 a Roma a partir de la mort de Modesta Valentí. Modesta tenia 71 anys, vivia al carrer i la nit del 31 de gener d’aquest mateix any va morir camí de l’hospital després de 4 hores patint a l’Estació de Termini (Roma) sense ser socorreguda ni per l’ambulància. Aquest fet va mobilitzar a la Comunitat de Sant´Egidi que es va preguntar què podia fer per aquells que moren als carrers de les nostres ciutats, com podien fer per ser recordats després de la seva mort.

Aquella iniciativa la va introduir la Comunitat de Sant´Egidi de Barcelona des de 1996. Aquest mateix any van morir el Rafael i l´Antonio. Van morir en una de les nits més fredes d’aquell any. Era el 30 de desembre, el Rafael tenia 45 anys i l´Antonio 60. Van morir al carrer on vivien, sense ser recordats i acompanyats per ningú. Va ser el fet que va empènyer a la Comunitat de Sant´Egidi de la nostra ciutat a celebrar una eucaristia per recordar a tots aquells que moren al carrer.

La vida al carrer porta a que l’esperança de vida és de fins a 30 anys inferior que la de la mitjana. Cada any moren a la nostra ciutat moltes persones que viuen al carrer.

T'interessarà ...