Mataró festeja les Santes

El Cardenal Lluís Martínez Sistach demana per la pau, entre les persones, pobles i nacions, i fa una crida a la fi del conflicte entre Palestina i Israel

Mataró es vesteix de festa un any més en honor de les patrones de la ciutat, Juliana i Semproniana. La Basílica de Santa Maria va quedar plena de gom a gom per a la tradicional Missa de la Glòria que va instaurar al mitjans de segle XIX Mossen Blanch, fill de Mataró. Es tracta d’una celebració que destaca sobretot pel fil musical que  l’acompanya i que recentment va ser considerada patrimoni nacional de Catalunya.

Homilia per les dones i la pau

Després de la processó dels capgrossos des de l’Ajuntament fins la basílica, va començar a les 10 del matí la cerimònia, la qual va anar a càrrec del Cardenal de Barcelona Dr. Lluís Martínez Sistach. Aquest va mencionar a les Santes, Semproniana i Juliana, destacant la valentia i la fortalesa de totes aquelles dones màrtirs que hi ha hagut a la història de l’Església. En aquesta línia el Cardenal va demanar per tots aquells cristians perseguits encara, avui dia, a diversos punts del món, el discurs del qual, segons va dir s’ha incrementat en un 300% en els darrers anys.

Va fer una menció especial per la pau, segons el Cardenal escassa avui dia entre les persones i les nacions. Concretament va referir-se al conflicte d’Israel i Palestina, el qual no para d’incrementar el nombre de víctimes. Amb tot Martínez Sistach s’ha referit també al perdó com element fonamental de la paraula de Crist i dins l’Església Catòlica.

Interpretació musical

La interpretació de la missa de les Santes acompanyada per les partitures compostes pel mateix Mossèn Blanch, enguany han anat a càrrec de Jordi Lluch, director del Cor Ciutat de Mataró. Entre els assistents que han pogut viure l’esplendor d’aquests acords, hi havia diverses personalitats com l’Alcalde de Mataró, Joan Mora, Dolors Montserrat del Congres dels Diputats, Joana Ortega, Vicepresidenta de  Convergència i Unió, o Enric Vendrell Director d’Afers Religiosos Generalitat.

Capgrossos i festa popular

Acabada la missa van sortir els capgrossos i va tenir lloc també el vall cerimoniós de l’Àliga enmig de la plaça de la basílica, plena arrebossar de tots els mataronins i mataronines. 

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida