Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Mataró celebra una missa especial amb orgue a l’estil de 1714

Aquesta celebració s'enmarca dins dels actes del III Festival Internacional d'Orgue Jaume Isern

Dins els actes del III Festival Internacional d’Orgue Jaume Isern, la Basílica de Santa Maria de Mataró va acollir el passat diumenge una missa amb l’orgue a l’estil de 1714 com a protagonista.

“Aquesta missa és la del diumenge quinzè de durant l’any, però amb la particularitat que s’alternen música i orgue de fa 300 anys, a l’estil gregorià”, va comentar el vicari de la Basílica, Mn. Josep Teixidó.

Melodies dels antifonaris

Durant l’eucaristia es van interpretar melodies dels antifonaris de la Basílica de Santa Maria dels segles XVI al XVII alternades amb versos a l’orgue de compositors de finals del XVII i principis del XVIII. Tot a càrrec dels alumnes i professors del Curs Internacional d’Orgue.

“Es fan una sèrie de concerts a càrrec de Raül Prieto, que és el nostre organista titular, i també amb un organista rus i un alemany. També interpreten alguns alumnes”, va detallar Mn. Teixidor.

Objectiu de la iniciativa

Aquesta iniciativa, que va comptar amb una missa presidida per Mn Segimon Garcia, i que va ser concelebrada per Mn. Ramon Batlle i Mn. Josep Teixidó, té un objectiu de rerefons. “Aquesta iniciativa vol donar ressò, potenciar i aconseguir fons per la reparació de l’orgue. Es tracta d’un orgue bastant gran en conjunt, que necessita anar-se revisant”, va apuntar el vicari.

Així doncs, Mataró va viure una jornada de pregària, fe i música solemne que va omplir les ànimes de joia a tots els assistents.  

 

T'interessarà ...