Pàgina d'inici > Noticies

Margarita Bofarull nomenada membre de la Pontifícia Acadèmia per la Vida

En aquests moments ja són tres els docents de la Facultat de Teologia de Catalunya que són membres d’organismes vaticans Els objectius de l’Acadèmia són: estudiar, informar i formar sobre els principals problemes de biomedicina i de dret, relatius a la promoció i a la defensa de la vida [Font: flama.info] La Pontifícia Acadèmia per la […]

En aquests moments ja són tres els docents de la Facultat de Teologia de Catalunya que són membres d’organismes vaticans

Els objectius de l’Acadèmia són: estudiar, informar i formar sobre els principals problemes de biomedicina i de dret, relatius a la promoció i a la defensa de la vida

[Font: flama.info]

La Pontifícia Acadèmia per la Vida acaba de nomenar la religiosa i metgessa catalana Margarita Bofarull membre d’aquest dicasteri. En aquests moments ja són tres els docents de la Facultat de Teologia de Catalunya que són membres d’organismes vaticans, ells són Xavier Morlans; Francesc Torralba; i Margarita Bofarull.

Trajectòria

Bofarull va néixer a Barcelona el 2 de Febrer de 1961. És religiosa de la Societat del Sagrat Cor de Jesús, provincial de la província d’Espanya Nord de la seva orde des de 2005 a setembre de 2011. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, 1985. Llicenciada en Teologia, especialitat Moral, per la Facultat de Teologia de Catalunya, 1994. Post Grau en Medicina Tropical per la Universitat de Barcelona (Hospital Clínic) 1995. Vicepresidenta de CONFER Espanya (des de novembre 2009). Professora de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universidad Centroamericana “José Simeón Cañas” (UCA) de El Salvador.

Què és l’Acadèmia per la Vida?

El Papa Joan Pau II va instituir la Pontifícia Acadèmia per la Vida amb el Motu proprio Vitae Mysterium l’11 de febrer de 1994.
Els objectius de l’Acadèmia són: estudiar, informar i formar sobre els principals problemes de biomedicina i de dret, relatius a la promoció i a la defensa de la vida, sobretot en la relació directa que aquests tenen amb la moral cristiana i les directives del Magisteri de l’Església. Per realitzar aquestes finalitats, l’octubre de 1994 es va instituir la fundació “Vitae Mysterium”.
L’Acadèmia per la Vida té autonomia pròpia, i manté relacions amb el Pontifici Consell per a la Pastoral dels Agents Sanitaris i amb diversos dicasteris de la Cúria Romana compromesos amb el servei a la vida.

Els membres de l’Acadèmia són nomenats pel Papa, que s’esforça a representar les diferents branques de les ciències biomèdiques, més particularment les relatives a la promoció i defensa de la vida. També pot designar membres corresponsals que treballin en altres àmbits. L’assemblea plenària de l’Acadèmia es reuneix habitualment durant el mes de febrer.

Càrrecs i membres
El seu primer president va ser el Professor Jérôme Lejeune, mort l’abril de 1994. A continuació, l’Acadèmia va ser presidida pel Doctor Juan de Dios Vial Correa, xilè. Va comptar amb l’ajuda d’un vicepresident, el Bisbe Elio Sgreccia, secretari del Pontifici Consell per a la Família i d’un Consell Directiu de cinc Acadèmics pontificis.
El 2005, Joan Pau II va nomenar president de l’Acadèmia Pontifícia per a la Vida (PAV) al bisbe Elio Sgreccia – fins llavors vicepresident de l’organisme-. Igualment va designar canceller de la PAV Ignacio Carrasco de Paula. A continuació va presidir l’Acadèmia monsenyor Rino Fisichella. Monsenyor Jean Laffitte va ser vicepresident.

El 2010, Benet XVI va nomenar president a monsenyor Carrasco de Paula. Pertanyen a l’Acadèmia 70 Membres -nomenats pel Papa-, que representen les diferents branques de les ciències biomèdiques i aquelles que estan estretament relacionades amb els problemes que afecten la promoció i defensa de la vida. També hi ha membres honoraris i membres corresponents que treballen en instituts i centres d’estudi sobre la cultura de la vida. El Consell Directiu nomena un secretari que, sota la direcció del President, coordina l’organització dels treballs de l’Acadèmia.

T'interessarà ...