Pàgina d'inici > Noticies > Mans Unides

Mans Unides: Un món nou, projecte comú

Mans Unides s'uneix a ODM 8, un projecte de la ONU que lluita contra les desigualtats


Mans Unides s’uneix aquest any en la lluita pel 8eÌ€ Objectiu del Mil·lenni, és a dir, fomentar una Aliança Mundial amb l’objectiu de complir els vuit propòsits de desenvolupament humà fixats l’any 2000, que tots els països membres de les Nacions Unides van acordar per a l’any 2015.

Amb l’ODM 8 es pretén desenvolupar un sistema comercial i financer obert, basat en normes, previsible i no discriminatori i atendre les necessitats especials dels països menys desenvolupats.

Per exemple, se’ls intentara, en cooperació amb les empreses farmacèutiques, proporcionar medicaments essencials a preus assequibles, aixiÌ com també, donar accés als beneficis de les Noves Tecnologies gràcies a la col·laboració d’empreses privades.

Controvèrsia Nord-Sud

Moltes de les fites dels ODM no es compliran el 2015. De fet, l’ONU ja està treballant per a seguir impulsant l’assoliment dels objectius marcats en la propera Cimera del Mil·lenni.
Molts analistes consideren que una aliança entre països rics i pobres per fomentar el desenvolupament provoca greus contradiccions en les regles del joc de les relacions Nord-Sud, marcades fins el dia d’avui per la ideologia neoliberal i els interessos dels més poderosos.

T'interessarà ...