Manifest d’entitats cristianes sobre la Migració

[Càritas] La Plataforma d’entitats cristianes presenta un Manifest_sobre Migració i Eleccions_municipals  Als nostres municipis, la diversitat cultural, ètnica i lingüística és una realitat innegable. La població estrangera voreja el 17% del total i en alguns barris aquest percentatge arriba a duplicar-se. Tot i que la crisi econòmica ha frenat en sec l’arribada de persones que [...]

[Càritas]

La Plataforma d’entitats cristianes presenta un Manifest_sobre Migració i Eleccions_municipals

 Als nostres municipis, la diversitat cultural, ètnica i lingüística és una realitat innegable. La població estrangera voreja el 17% del total i en alguns barris aquest percentatge arriba a duplicar-se. Tot i que la crisi econòmica ha frenat en sec l’arribada de persones que cerquen un futur millor al nostre país, també ho és que la majoria ha vingut per quedar-se.

Catalunya ha estat, en paraules de l’historiador Jaume Vicens Vives, “terra de marca, de pas” però la diversitat generada pels moviments migratoris de la darrera dècada no està prou incorporada a la nostra societat. I s’oblida que, en èpoques passades, eren Catalunya i Espanya les protagonistes de les migracions.

Per això, en campanya electoral, algunes forces i partits polítics segueixen utilitzant la immigració per promoure o incrementar pors i malestars. I és que, quan les persones es perceben només com a força de treball, en època de vaques magres, fan nosa. A les entitats cristianes aquesta concepció utilitarista de la persona ens inquieta.

En aquest context

La Plataforma d’entitats cristianes en la immigració presenta el Manifest

Polítiques municipals. Immigració i cohesió social

Consideracions davant les eleccions municipals

del 22 de maig 2011

 dimecres,11 de maig de 2011,

a les 19H.

a l’Auditori de Cristianisme i Justícia (Llúria, 13) Barcelona 

Intervenen

Xavier Torrens,prof. de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona i representants de les entitats.

Modera

Imma Mata i Burgarolas,advocada, cap del Dep. de Migració i Codesenvolupament de Càritas.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida